HAV Zwolle, Rit Hunebed Highway Crossing

Na een regenachtige zaterdag is het zondag 2 juli 2023 een afwisselend zonnige en bewolkte dag. We vertrekken in onze open Pontiac Silverstreak naar De Markt in Coevorden, waar we opgewacht worden door de uitzetter van de rit Jan Hofstee. Er zijn ca. 10 equipes aanwezig, waarvan 2 uit district Noord.

Medeuitzetter en Jans vrouw Bellamie Hofstee wacht ons met koffie op in het “Kasteel van Coevorden”, waar de rode loper al voor de HAV leden is uitgerold 😉.  Bij het maken van de foto wordt ter plekke bedacht om bij de ingelaste stops en aan het eind eveneens een (groeps)foto te maken.

Na de koffie gaan we om 11 uur op pad. We rijden door Dalen, Erm en rijden dan over de N34 …. Hunebed Highway Crossing …..

Langs aardappelvelden, door de plaatsen Sleen, Noordsleen kruisen we weer de N34. Via Klijndijk, Odoorn en Exloo komen we bij de parkeerplaats van Hunebed D30, waar wederom een groepsfoto wordt gemaakt en bij vertrek worden de auto’s op de kiek gezet.

Vervolgens naderen we ons lunchadres in Gasselte, waar eenieder geniet van een drankje en smult van de lunchgerechten.

Na de heerlijke lunch wordt de weg vervolgd door Eext, Annen ….en we kruisen opnieuw de N34 = Hunebed Highway, om via Zuidlaren, Midlaren, Noordlaren, Glimmen en Haren richting Eelde Paterswolde te gaan. We komen ook langs het bekende Paterswoldsemeer. Het eindpunt nadert: museum “De Buitenplaats” in Eelde, waar op de parkeerplaats geparkeerd wordt en we de prachtige tuin van het museum bezoeken.

Maar eerst wordt nog weer, u raadt het waarschijnlijk al,  weer een groepsfoto gemaakt 😊

We drinken met elkaar nog gezellig een drankje en zeggen Bellamie en Jan heel hartelijk dank voor de organisatie van deze werkelijk prachtige tocht.  Wij, en de andere equipes, hebben genoten van deze dag.

Tekst en foto’s: Han en Els van der Horst, Zwolle