HAV Zwolle Bokbierfestival 1 oktober 2023.

Zondag 1 oktober 2023 vindt de zestiende editie van de sfeervolle Bokbier Introductie plaats, en ook met dit jaar de aanwezigheid van een 15-tal oldtimers. Hiervoor is HAV district Zwolle uitgenodigd om aan de festiviteiten deel te nemen en gevraagd om met deze wagens acte de presence te geven.

Wat een mazzel vandaag. Het weer laat zich van de zonnige kant zien met dik 20 graden. Wij vinden dan ook dat onze zwarte cabrio met ons mee mag…….

Net als eerdere jaren is het rond 13.30 uur verzamelen in de Krabbestraat, waarbij een aantal personen van de deelnemende auto’s in passende kledij op hun “bokbier best” de sfeer van tijden terug proberen weer te geven.

Zoals eveneens in de editie ’s hiervoor komt schipper Maik Overbosch rond 14.00 uur met zijn prachtige tjalk “Emanuel” uit 1903 het Bokbier aan Zwolse wal brengen bij café ‘t Beugeltje. Op het Broerenkerkplein wordt het eerste vat aangeslagen en uitgedeeld om te proeven. Twee brouwerswagens brengen vervolgens de vaatjes rond naar de diverse café ’s in de Zwolse binnenstad.

De stoet oldtimers maakt, uiteraard voorafgegaan door de brouwerswagens en een showman op de bakfiets, een toertocht van dik een uur door het centrum van Zwolle. Overal zitten de terrassen, mede dankzij het weer, behoorlijk vol. Er is veel belangstelling om de stoet te aanschouwen, het is kortom gezellig druk.

Uiteindelijk keren we terug naar het Rodetorenplein, alwaar onze bolides bewonderd kunnen worden.

Een mooie stadsrit, met stralend weer, een drankje en een hapje. Je kunt het slechter treffen!

Hartelijk dank zeggen we aan de organisatie van zowel HAV als HESZ (Horeca Evenementen Stichting Zwolle).

 

Tekst: Han en Els van der Horst

Foto’s: Han en Els van der Horst, Joop Buursma