Verslag Tulpenrit HAV Zwolle op 29 april 2023.

De eerste rit dit seizoen voor district Zwolle, waarbij vanwege het koude voorjaarsweer de tulpen wat later in bloei stonden en er gekozen is om deze rit op 29 i.p.v 22 april te rijden.

De familie Selles verwacht ons tussen 9.30 en 10.30 uur, dichtbij Blokzijl. Er staan reeds een paar auto’s en we kunnen gelijk aan de koffie en thee met cake én iets wat natuurlijk niet ontbreken mag tijdens deze rit…. het inmiddels bekende Blokzijler Brok.

Na het welkomstwoord kan er even na 10.30 uur met een 20-tal oldtimers gestart worden voor de rit met een oorspronkelijke lengte van nagenoeg 100 km. Wij rijden hem grotendeels gezamenlijk in het noordelijke gedeelte richting Lemmer, in ingekorte vorm, met een lengte van zo’n 70 km. Er zijn een drietal gelegenheden ingepast om korter of langer te stoppen, waar ook vaak enkele activiteiten plaatsvinden.

De eerste korte stop is nabij het Kuinderbos waar toevallig ook wagens van een andere autoclub te bewonderen zijn. Dan verder naar boven, net onder Lemmer langs. Op de locatie vlak voor Creil bij fa. van Meer, waar we tevens kunnen lunchen, activiteiten voor kinderen én een kleine markt is, krijgen wij info van Sylvia van de organisatie Tulpenfestival over diverse zaken die betrekking hierop hebben. Hier vertrekken we weer rond 14.00 uur naar het oosten richting Bant. Vlak voor Luttelgeest stoppen we ditmaal kort bij fruitbedrijf Verhage. Hier een opmerkelijk fenomeen; even gedacht dat de 50’ er Plymouth al zeer vooruitstrevend was en het zonder benzine kon doen, maar bij een rondje om de wagen bleek toch niets minder waar …. Geen stekkeraansluiting te vinden!

Na Luttelgeest is er bij sommigen even wat verwarring en zijn er enkele rondjes extra op de rotonde nodig. Zien dan toch dat we kuddedieren zijn en “hobbelen” gewoon mee, want ook wij hebben de Kalenbergerweg gemist. Dus even terug voor de laatste kilometers naar de Strandhoeve vlakbij ons beginpunt voor een gezellig samenzijn en afsluitend drankje na deze mooie rit met boven verwachting prachtige weersomstandigheden.

Voor ons vertrek bedanken we de organisatoren hartelijk voor de gezellige dag en de traktatie bij aanvang.
Han en Els van der Horst,
Zwolle