Bloesemrit HAV-West zaterdag 29 april 2023.

Op zaterdag 29 april 2023 was een Bloesemrit tour binnen de HAV-Vrachtwagens verreden. Deze rit was vanuit Tiel georganiseerd door de vrachtwagengroep, maar toegankelijk voor zowel oldtimer-vrachtwagens als voor oldtimer-personenauto’s. Een mooie gelegenheid om  de fruitbomen in de Betuwe in bloei te bewonderen.

De verzamellocatie van deze rit was bij het bedrijf ERBE BV, een gespecialiseerd bedrijf in het herstellen en spuiten van bedrijfsvoertuigen in Tiel en eenvoudig te bereiken nabij de A15.  

De ontvangst was erg gastvrij met koffie en cake of koek. Na een welkomstwoord van Ben de Kok vertrokken we met zo’n tachtig voertuigen over de Linge en het Amsterdam-Rijnkanaal naar de OverBetuwe. De deelnemende vrachtwagens waren veruit in de meerderheid en van diverse fabrikanten en bouwjaren en voor uiteenlopende toepassingsgebieden.

Via de plaatsen Maurik, Ingen, Ommeren, Lienden, Kesteren, Rijnbandijk reden we langs de NederRijn. Bij de gebr. Blijderveen aan de Brei in Ingen werden appels aangeboden. Vervolgens via de plaatsen Heusden, over de Waalbandijk langs Waal, door Wely en Andelst en via de A15 en de A50 over de Waal naar het land van Maas en Waal naar Afferden, Puiflijk, Horssen, met in Bergharen een bezoek aan het transportbedrijf firma Lewiszong voor de lunch en een bezoek aan het museum.

Na de lunch vertrokken we voor het tweede gedeelte van de Bloesemtocht door Hernen, Batenburg en langs de Maas, met in Appeltern Stoomgemaal De Tuut (een bezoek meer dan waard), Alphen, Moordhuizen, over de sluis St. Andries en via A2 over de Waal en vervolgens weer over binnenwegen langs de Linge en via Kapel-Avezaath weer naar de startlocatie in Tiel.

Een afwisselende en boeiende rit over diverse soorten wegen en door bezienswaardige en pittoreske plaatsen en langs de rivieren Waal, Maas en de Linge door een uniek gedeelte van Nederland!

Er waren voor de deelnemers verder geen kosten aan verbonden, mede dank zij de bereidwillige sponsors.

De eindlocatie was wederom het bedrijf ERBE BV in Tiel, waar we met een broodje warme worst, frisdrank en hapjes werden onthaald en gezellig konden napraten.

De routebeschrijving was met zorg voorbereid en duidelijk en volledig beschreven. Waarvoor complimenten!

Ook Ad Verkaik memoreerde dat in zijn dankwoord. Hij ontpopte zich als een humoristische spreker en ook als een fotograaf.

Al met al een hele mooie rit, waar we met genoegen op terugkijken..

 

Foto’s en tekst:

Peter en Leonie Kuijvenhoven.