Bijeenkomst van HAV-West, Huldiging jubilaris 2023 in november 2023.

Traditiegetrouw worden tijdens de koffieklets in november de jubilarissen van het afgelopen jaar gehuldigd. Dit huldigen doen we als HAV-West steeds tijdens de koffieklets in onze “vaste” locatie, de ontvangstruimte van het potplantenbedrijf van de gastvrije familie van der Velden in Delfgauw.

De opkomst was als vanouds behoorlijk groot. We mochten tevens een nieuw lid begroeten. Bas de Bont. Hij had zijn NSU RO80 (met Wankelmotor) uit 1972 meegenomen. Verder is hij nog in het bezit van enkele NSU motorfietsen uit 1956 en een NSU Quickly bromfiets uit 1963.

Dit jaar was er sprake van één jubilaris, nl. de heer Wim van der Meer uit Stompwijk. Hij is HAV-lid sedert 01 juni 1983 en dus intussen 40 jaar lid.

Onze districtscommissaris Leo Koolhaas heette ons allen en in het bijzonder de jubilaris Wim van der Meer uit Stompwijk met zijn vrouw Ineke hartelijk welkom en memoreerde verder nog kort het afgelopen rittenseizoen. We zien Wim en Ineke van der Meer niet zo vaak tijdens de ritten en de overige bijeenkomsten, maar zij waren o.a. aanwezig tijdens het jaarevenement van HAV-West in Vianen in augustus 2021 met de rechts gestuurde Alvis TA 14 DUNCAN Coupé uit 1947, één van de slechts 36 exemplaren die ooit zijn gebouwd.  

De aanwezige jubilaris kreeg de betreffende speld met het 40-jarig lidmaatschap opgespeld (naast de reeds aanwezige Alvis speld) met een persoonlijk woord van Leo Koolhaas en een fraai boeket bloemen voor zijn echtgenote. Hij is verder nog in het bezit van een Morgan uit 1952. De twee auto’s zijn verwerkt in een speciale broekriemgesp.

De familie van der Velden werd verrast met een boeket als dank voor de geboden gastvrijheid.

Ook wij werden tot onze verrassing nog naar voren geroepen om een mooi boeket bloemen in ontvangst te mogen nemen als waardering voor de diverse verslagleggingen in woord en beeld in het afgelopen jaar.

Daarna werden we door Leo Koolhaas verrast met een Verkeersquiz bestaande uit 22 verkeerssituaties waarbij door ons een antwoord gegeven moest worden hoe te handelen volgens de huidige actuele verkeersregels. Deze verkeersquiz was daags tevoren tijdens een DC vergadering gehouden en Leo wilde ons daar eveneens mee kennis laten maken. De situaties en de bijbehorende vragen werden op het projectiescherm getoond. De gemiddelde leeftijd is zodanig, dat de meesten van ons meestal al zo’n vijftig jaar geleden hun theorie-examen voor een rijbewijs hebben behaald.

Intussen zijn in de loop der jaren nogal wat verkeersregels gewijzigd. Toch deed iedereen unaniem enthousiast mee. Bij het behandelen van de correcte antwoorden viel op, dat de jongste deelnemers de hoogste scores hadden behaald, dus degenen die nog niet zo lang geleden hun theorie-examen hadden gedaan. Mandy, de partner van Martin van der Velden, behaalde de hoogste score en won daarmee een fles drank. Het was uitermate leerzaam en het versterkte het gezamenlijke clubgevoel.

Onder het genot van een drankje en een hapje werd er nog geruime tijd gezellig verder nagepraat over het afgelopen seizoen en vooruit gekeken naar het volgende ritseizoen.

We mogen weer terugzien op een geslaagde bijeenkomst met dank aan de familie Van der Velden voor de gastvrijheid.

Foto’s en tekst: Peter en Leonie Kuijvenhoven