De Oldtimerbeurs Flowerdome te Eelde is passé, vrijdagmiddag zijn we met een aantal leden begonnen met het in gereedheid brengen van de stand. Tja hoe zullen we het dit jaar inrichten?

Nou onze ‘voorzitter’ i.o. (lees in opleiding) had als examenopgave een plattegrond gemaakt, wij hulpjes van de voorzitter hebben het bewust niet makkelijk gemaakt en er werd even stevig over gediscussieerd. Met blijdschap en opluchting van de examencommissie is Klaas na ’n paar heeeeele kleine aanpassingen geslaagd.

En zijn we met vereende krachten de stand gaan opbouwen, de een ‘de paaltjes’, de ander de slingers tussen de paaltjes, de banners met verlichting. De sfeer tijdens de opbouw was heerlijk ontspannen en er werd lustig gegrapt en gegrold. De oldtimers kwamen druppelsgewijs binnen rollen en met de plattegrond op de goede plek gedirigeerd.

De voorzitter was duidelijk in zijn nopjes over de voortgang en de ongedwongen sfeer!

Een van de leden had wat “lekkere” koeken geritseld bij de marktkraam in Zuidlaren, de stroom was uitgerold en het koffiezetapparaat werd uit de doos gehaald. Koffie!! NEE er dreigde geen koffie te komen, de voorzitter was een schaar vergeten om het koffiepak te openen. Gelukkig voor hem had ’n stand in de buurt wel een schaar en dus KOFFIE!! Tja als voorzitter moet je ook maar overal aan denken ook aan de details (alle begin is niet makkelijk) zullen we maar zeggen.

Nu is het wachten op de laatste auto’s, ze zijn laat.

‘Voorzitter we hebben nog geen tafels en stoelen!’  ‘Worden gebracht door de organisatie van de Flowerdome’, was het antwoord.

Ik ben op een bepaald moment richting huis gegaan met een tevreden gevoel.

Zaterdagmorgen vroeg! Telefoon: de voorzitter i.o. aan de lijn:’ Ik ben vergeten een schaar mee te nemen, wil jij?’ Tuurlijk wil ik dat. Ook weer geregeld.

Ik was vroeg op de stand en Klaas (lees onze voorzitter i.o.) was al aanwezig, hij had zelfs al koffie gezet. TOP!! Hij begon direct al te ‘ratelen’, dit moet nog even, hoe zullen we dat doen etc. HOOOO stop eerst koffie meneer de voorzitter!!!!

De eerste leden die ‘dienst’ hebben op de stand druppelen binnen , de naambordjes gefatsoeneerd, schone HAV overhemden aan, laatste dingen klaar gelegd. De liefhebbers en bezoekende clubleden kunnen komen. Wij zijn er klaar voor!

Leuke bijkomstigheid was dat we geheel onaangekondigd bezoek kregen van  R. Gerritsen (landelijke ledenadministratie) en J. Slok (secretaris)  van de HAV. Complimenten naar Klaas over hoe de stand erbij stond en aangekleed was.

Even een kopje koffie met koek en dat ging er in als koek, logisch het was Grunninger kouke en dat kenden ze niet.

Mijn ‘dienst’ was van 10.00 tot 13.30 uur met de bedoeling om daarna nog de rest van de beurs te verkennen en te kijken of ik nog enkele ‘dingen’ kon scoren voor 1 van m’n oldtimer[s]. Jammer maar helaas de tijd door de gezelligheid op de stand volledig uit het oog verloren en dus te weinig tijd om de rest van de beurs te verkennen. Shit, wat nu?

’s Avonds kwam het  ‘hele goede reden telefoontje’ om zondag nog weer terug te gaan naar de beurs, (Klaas) onze voorzitter was vergeten om ‘kleine’ flesjes drank aan de opbouwers en anderen uit te delen!

Dus zondag terug naar de beurs (met dank aan mijn partner) die het ook wel heel erg sneu vond dat ik de drank was misgelopen door ‘een vergeetachtigheidje’  van onze voorzitter. Ha, kon ik toch nog over de beurs struinen.

‘Mogge Klaas, mogge Hans, ‘Kijk eens, ik heb ook aan de theedoek en vaatdoekje gedacht!’ ‘Chapeau Klaas, hihihi.’

De stand was weer gezellig druk, met leden, niet- leden en zwevende kiezers.

Eerst koffie met koek!! Een van de HAV leden had 2 koeken meegenomen en een mes (ging hij er vanuit dat onze voorzitter daar even niet aan zou denken?) Wederom hilariteit om de vergeetachtige dingetjes van onze kersverse (gepensioneerde opticien) de voorzitter.

Ik moet nu echt maken dat ik van de stand afkom want ik wil nog proberen te ‘scoren’ met o.a. rubbers voor de voordeuren van mijn FK1250. Yes gelukt, gevonden, verder hier een praatje daar een praatje, kieken en loeren en weer terug naar de stand! Bij aankomst wederom gezellig druk met oldtimerliefhebbers, leden enzovoort.

De ‘stamtafel’ zat vol met koffiedrinkers en kwekkers. Tuurlijk even bij zitten en mee kwekken. ‘We moesten maar even een patatje gaan eten ofzo,’ oppert Wim. Goed idee! Onze voorzitter hoort dat en zegt: ‘Jullie kunnen wat halen op kosten van de club hoor. Maar ik moet het nog wel even regelen, dat is er bij in geschoten,’ bekent hij heeeel eerlijk.

Samen met Wim van Dijk even happie halen, en terug naar de stand, nog even links en rechts wat kwekken. Ik moet weggggg, wil weg! moet nog wat boodschapjes doen bij de ‘Lidl’. 

‘Klaas ik ga weg.’ ‘Veel plezier nog Hans, bedankt en tot gauw’.

‘Voorzitter? vergeet je niet iets? Waar kwam ik nou voor dan? Wat wilde je nog meegeven?’

‘Ehhh, shit ja een flesje drank.’

Klaas ik kan op een hele gezellige beurs terugkijken en het feit dat we je een paar keer hebben kunnen ‘vangen’ over  de dingen die je vergeten had! HEERLIJK. Is hiermee het bewijs geleverd dat de Groningers iets slimmer zijn dan de Friezen? Klaas ik denk (weet wel zeker) dat wij als leden blij zijn met jou als voorzitter, Het was hartstikke gezellig en GOED geregeld.

En ik denk namens de opbouwploeg en standbezetters:  TOP,TOP.TOP.

Wat ons betreft mag het i.o. (in opleiding)  er af .

Samen met de ruggespraak en steun van de ‘actieve’ leden gaan we denk ik een hele leuke clubtijd tegemoet.

Tekst: Hans Kemerink

Foto’s: Klaas Banga