Koffieklets, 26 november 2023, District Noord-Holland. Een week later dan normaal hebben wij de koffieklets gehouden in Café Restaurant Halfweg te Ursem. Aanvang 14.00 uur en daarop aansluitend een diner. Verschuiving komt door het deelnemen van een aantal leden aan de St. Nicolaasoptochten in verschillende plaatsen.

Er is een behoorlijke opkomst, de lange tafel moest uiteindelijk nog verder worden uitgebreid. Belangstellenden voor de presentatie van Kees Dekker over de opkomst van personenvervoer van Diligence tot Autobus op Texel.

Kees’ historie begint ruim voor 1900 en loopt door tot de periode Teso en Ato, het moet gezegd een boeiende presentatie met mooie foto’s en krantenberichten, folders, kaartjes, bijzonder goed gedocumenteerd. De gehele geschiedenis van het personenvervoer op Texel komt voorbij. Het is een gezellige spreker en hij kan boeiend vertellen over deze historie die inmiddels zijn hobby is geworden, daarnaast bezit hij ook een bus van de AOT tijd, een DAF Jonckheere uit 1972 waarmee hij diverse ritten maakt. Een aantal boeken en andere documenten, kostuum en een chauffeurskoffer (uniek bezit) heeft hij bij zich en uitgestald.

Maar de kerstknutselactiviteit onder leiding van Truus en Thea Warmerdam valt ook zeker in de smaak bij de dames, er worden leuke dingen gemaakt voor in de kerstboom of een klok met vogel vetbol voor in de tuin. Truus had allerlei spullen en materialen bij zich zodat daar geen gebrek aan was er moest alleen een klein schaartje worden meegenomen.

Kortom één en al vermaak maar vooral gezelligheid. En door de gescheiden ruimtes hadden beide groepen geen last van elkaar.

We sluiten af met het bespreken van de agenda voor het jaar 2024 en polsen ook nog even de animo voor een meerdaagse rit naar Texel.

Hierna gaan we aan de borrel en terwijl er luid  gekletst wordt, wordt het diner op tafel gezet en krijgt een ieder zijn of haar gekozen menu waarna het stil werd omdat iedereen zat te smikkelen. Ongelofelijk dat Jacqueline dit met haar staf zo netjes en snel op tafel kan krijgen voor zo’n grote groep. Een geslaagde middag en om 19.15 uur gaat iedereen weer op weg naar huis.

 

Tekst en foto’s: Henk van der Veen