Regio Midden bezoekt het Minidome in Asperen,

Op de werkelijk schitterende zonnige ochtend van 14 april 2024 had regio Midden een uitstapje naar Asperen met een bezoek aan het Minidome.

Wij waren met onze Buulibus te vroeg, maar konden daardoor onze auto parkeren naast een Mercedes 170 DS uit 1952 waardoor er natuurlijk direct genoeg gesprekstof was. De eigenaar van het Minidome, ook een HAV lid, kwam er al snel bij en zo gingen wij als eersten naar het Spaanse restaurant Bombero, ooit de brandweerkazerne van deze “plaats” .

Onze club groeide snel en net na het middaguur werden de bestelde lunches uitgeserveerd die we gezellig pratend verorberden om daarna bij het Minidome binnen te gaan kijken.

Het Minidome is een museumpje met een dikke 7000 modelautootjes die vernuftig in vitrinekasten  bij elkaar zijn geplaatst en (voor zover ik het kon bekijken) ook min of meer op merk en type van de auto. Het museum is niet groot, maar met een beetje goede wil konden we wel allemaal zien wat we zien wilden en hoorde je regelmatig “oh die hebben wij ook gehad” of “kijk die ben ik aan het opknappen”.

De een was wat eerder uitgekeken dan de ander, maar buiten konden de gesprekken gewoon voortgezet worden totdat het te koud werd ondanks de stralende zon. Op een gegeven moment werd het Fiatje gestart en kort daarna de Bentley S3 uit 1965. Sommigen van ons gingen al wandelend nog even van de mooie omgeving met veel bloeiende bloemen en bomen genieten.

En zoals dat vaker gaat, de eersten startten als laatsten hun auto’s en gingen ieder huns weegs, tevreden terugkijkend op een heel gezellige samenkomst.

Tekst: door Denise van Buul.

Foto’s: Denise van Buul en Wilco Plaggenborg