Zwolle, Zwols Bokbierfestival, 2 oktober 2022.

Door de HESZ (Horeca Evenementen Stichting Zwolle) waren we uitgenodigd om de intocht van het bokbier met onze oldtimers luister bij te zetten. Om zo het festival nog aantrekkelijker te maken.

We werden ontvangen met koffie en een heerlijk lunchpakket bij café “het Beugeltje” in de 15de -eeuwse Wijndragerstoren aan de stadsmuur langs de Thorbeckegracht. Onze oldtimers hebben we daar in een lange rij opgesteld, wachtend op de komst van de biervaten per schip. Nadat alle vaten op de kade waren gehesen was er de mogelijkheid om gratis van het bokbier te proeven. Dit onder de swingende geluiden van een aantal bands en onder het gekeuvel van het feestende publiek.

Voor ons tevens de gelegenheid om met elkaar bij te praten om vervolgens achter de door paarden voortgetrokken bierwagens kriskras door het centrum van Zwolle te rijden. Er was ontzettend veel winkelpubliek op de been, de talrijke terrassen zaten vol en ons rijdend erfgoed kreeg veel aandacht, bewondering en complimenten. Ook werden we veelvuldig gefotografeerd.

Het eindpunt van de rijtoer was op het Rode Torenplein, alwaar wij onze oldtimers ter bezichtiging konden stallen. Hier tegenover bij horeca gelegenheid “Las Rosas” was een deel van het terras exclusief voor ons HAV leden gereserveerd, zodat we onze voertuigen in het oog konden houden. Onder het genot van heerlijke hapjes en meerdere drankjes naar keuze werden we uitgebreid onthaald op opnieuw swingende muziek. Tijdens gesprekken met voornamelijk wat ouder publiek was te merken dat er fijne herinneringen naar boven kwamen bij het aanschouwen van onze juweeltjes.

Samen met de organisatie kijken we als HAV terug op een gezellig en geslaagd festijn. Een succesvolle dag, mede door het prachtige zonnige weer en uitstekende sfeer. Als dank voor onze deelname werden we door de organisatie bij het afscheid ook nog eens extra beloond met een verwen pakket.

Dus volgend jaar graag weer!

Tekst en foto’s: Bellamie Hofstee.