Zwolle, Zomeravondrit, 7 september 2021

Zomeravondrit District Zwolle 7 september 2021

Dinsdag 7 september is er een zomeravondrit, uitgezet door Jan en Janke Bijlsma. Hoe leuk, dat dit na de coronaperikelen weer door kan gaan.

Verzamelen is vanaf 18.30 uur bij de woning van Jan en Janke Bijlsma in Oud Avereest; een gastvrije ontvangst, waar koffie en thee klaar staan, samen met  diverse soorten koeken. Bij aankomst is er al een flink aantal deelnemers present  en we praten even gezellig bij.

Na een welkomstwoord van Joop Buursma, waarin hij ook vertelt dat m.i.v. dinsdag 5 oktober er gestart kan worden met de koffieklets-avonden in De Raket in Rogat, geeft Jan Bijlsma een korte uitleg over de rit van ca. 50 km.

Het was vandaag en is vanavond  prachtig weer, een stralende avondzon aan een wolkeloze hemel .

We gaan, met “de uitzetters” voorop in hun Jaguar XK 150, eerst richting de “Pieperij”  en gaan over riviertje de Reest. We zien de Reestdalboerderijen, de plastic balen met gemaaid gras bij de boerderijen, de paarse hei, de wegen omzoomd door bomen en de mais staat hoog op de velden.

We genieten van dit mooie diverse landschap, en nemen een clubje reigers in pas gemaaid grasland waar en zelfs nog een enkele ooievaar.

We rijden door o.a. de dorpen Fort, Veeningen en Zuidwolde.

De zon gaat ondertussen onder en rond 20.45 uur komen we in de donkere schemering aan bij restaurant Narline, op ca. 8 km van het vertrekadres.

Rond 21.30 uur zeggen we allen gedag en bedanken de organiserende partij, Jan en Janke Bijlsma, heel hartelijk voor de, zoals gezegd,  prachtige rit welke ons wederom langs veel  voor ons onbekende  plekjes voerde.

 

Foto’sen tekst : Han en Els van der Horst

Zwolle, Rit, 14 augustus 2021
Zwolle, Dwingelerveldrit, 16 oktober 2021
Door | 2021-09-11T11:44:59+02:00 11 september 2021|District Zwolle|