Zwolle, Voorjaarsrit, 20 april 2019

Voorjaarsrit  District Zwolle 20 april 2019

Een stralend blauwe lucht….. dus met de open auto op pad. Samenkomst is ditmaal restaurant “De Loreley” , gelegen aan de oude weg tussen Heerde en Epe. Bij aankomst zien wij al veel oldtimers. De voorjaarsrit wordt al vele jaren georganiseerd door Jan en Miny Klein

Na het welkomstwoord door Miny kan er tegen 11.00 uur gestart worden.  

We rijden de “dorpenweg” naar Epe, Emst en Vaassen, waar we de molen zien en door Wenum-Wiesel, in Apeldoorn langs de “Naald” en vervolgens door de bossen van het Kroondomein via een aantal rotondes naar Voorthuizen, met een druk en gezellig centrum. Onderweg zien we bomen met bloesem, pril groen aan de takken, een prachtig gezicht.

Doel van het ochtendgedeelte is het “Oude Ambachten & Speelgoedmuseum”  in Terschuur; het is een privémuseum, gestart door Kees Bakker eigenaar en meester-verzamelaar van talloze attributen.

Een locatie werd gevonden in de vorm van een oude kuikenbroederij aan de rijksweg bij Terschuur. In 1996 werd het Oude Ambachten & Speelgoedmuseum geopend.

Hier komen we rond 12.30 uur aan en hebben  we na betaling van het entreegeld ruimschoots de tijd om de vele ambachten verdeeld over verdiepingen met een immens vloeroppervlak, te bekijken; ook “in het echie” kan men oude ambachten zien, zoals van Emmy Stokvis, decoratief schilderes; de belangstelling van Els, medisch analist, wordt getrokken door een laboratorium, waarin het beroep van medisch analist wordt uitgebeeld.

Na ons museumbezoek gaan we richting Garderen, Uddel en Elspeet en we komen langs kasteel Staverden voor een foto stop. (helaas stond het kasteel in de steigers).  Via Vierhouten langs uitgestrekte heidevelden en prachtige bossen richting Gortel en Wissel, waarna we rond 17.30 uur weer arriveren bij ons start punt.

Al met al een geweldig mooie dag, mede dankzij het  zonnige warme weer en vanaf deze plek, Jan en Miny hartelijk dank voor deze goed georganiseerde dag!

Tekst: Els van der Horst. Foto’s: Herma Doornekamp en Els van der Horst

 

 

Zwartsluis onder zeil, 30 mei 2019
Door | 2019-08-26T13:43:22+02:00 20 april 2019|District Zwolle|