Tulpenrit HAV Zwolle

 

De tulpenrit stond in de agenda voor óf 23 óf 30 april 2022, uiteraard afhankelijk van de bloei van de tulpen. Het is 23 april geworden.

De samenkomst was zoals gebruikelijk op de boerderij van Tineke Selles net even buiten Blokzijl.

We worden er warm ontvangen door de vele bekenden voor deze eerste rit van ons district en uiteraard staat de koffie en thee met echte “Blokzieliger Brok” weer klaar. Na het welkomstwoord en wat uitleg van Tineke vertrokken er 14 auto’s voor de Tulpenroute, een officiële bewegwijzerde route door de Noordoostpolder, met op de kaart de uitgetekende ingekorte route.

We starten richting Blokzijl en Marknesse, waar we langs de voormalige vuurtoren van Blokzijl rijden, vervolgens via een te volgen omleiding in grote lijnen naar Kraggenburg. We rijden door Ens om daarna via het cultureel erfgoed van Schokland in Nagele terecht te komen.

Dan gaat het richting Urk waar we bij fa. Renne een interessante lezing krijgen door Rob Renne over de ontwikkeling van de windmolens in de NOP. Men kan hier ook de boerderijwinkel bezoeken en de lunch gebruiken.

Na de pauzestop rijden we langs Tollebeek via Emmeloord naar Bant, waarna we afbuigen naar het westzuidwesten en langs de Orchideënhoeve bij Luttelgeest komen. We stoppen daarna nog even bij sierteeltbedrijf van Bentem vlak voor Marknesse voor de liefhebbers van potplanten.

Daarna kan men zich naar mfc “de Ploats” in Blokzijl begeven om nog wat na te praten en een drankje te nuttigen.

Het was een wat frisse start, maar het weer was deze zaterdag prachtig, hoewel er wel een behoorlijk stevige wind (5 beaufort) over de polder woei.

Het was weer een prachtige, kleurige rit.

 

Han en Els van der Horst

HAV Zwolle