Dit is een bijdrage van Herma Doornekamp

Zwolle, rit, 9 september 2017

Er is een heel leuke opkomst, ondanks de regen.

En dan …… gezien de heel goede relatie van district Zwolle met de weergoden (denkt u maar aan het HAV jaarevenement in 2016) wordt het droog om 11.30 uur, de starttijd, en blijft het droog tot einde rit 16.00u. Wel had de organisator, Joop Buursma, het BBQ buitengebeuren al  heel wijs omgezet in een buffet binnen gebeuren.

De rit, uitgezet door Hans Waldeck, met wat assistentie van Han en Els van der Horst, voert door de omgeving van Dalfsen, Hasselt en Zwolle.

In het ochtendgedeelte komen we o.m. langs Havezathe De Ruitenborgh met het kunstwerk “Slingertuig”. Dan door het gehucht Emmen, langs het duurzame Aardehuis aan de Maatgravenweg , verder door buitenwijken van Zwolle over de Glinthuisweg, een smalle dijk langs de Overijsselse Vecht, met prachtig uitzicht op de rivier, naar Hasselt.  We zien er de gerestaureerde kalkovens.

Bij uitspanning Krisman aan het Engelse Werk wordt er, zittend in een gezellig zaaltje, genoten van een uitstekende lunch.

De middagroute leidt door Zwolle Zuid met haar landelijke omgeving naar Windesheim. We zien de poort naar Huis Windesheim .  Langs de Windesheimer Molen verdergaand op de route, over de Zuthemerweg  langs buitenplaats Den Alerdinck. Langs de weg prachtige paddenstoelen . De weg wordt vervolgd langs Havezathe Den Berg over de Blauwe Bogen brug naar ons eindpunt  Hof van Dalfsen voor dinerbuffet.

Het was een heel gezellige dag, met een heel mooie route, lekker eten. Veel dank aan de uitstekende organisatie!

Foto’s en tekst: Els van der Horst

 

 

Bewaren

Deel deze pagina op uw sociale media
Bookmark the permalink.

Comments are closed.