Verslag Koffieklets District Zwolle op 7 februari 2023 

 

Het is de 1e dinsdag van de maand en weer tijd voor de koffieklets. Deze keer op een nieuwe locatie, daar vorige maand onze DC Jaap van Riesen plotseling van de eigenaar van de Raket te Rogat op een niet zo fijne manier te horen kreeg, dat de zaal in het vervolg niet meer beschikbaar zou zijn. Verschillende mensen hebben toen mogelijkheden aan gedragen van diverse horecagelegenheden, waarna Jaap aan het bellen is geslagen. Het bleek dat de diverse horecagelegenheden qua zaalhuur “behoorlijk aan de prijs” zijn en vervolgens kwam Jaap op het idee te gaan zoeken naar “multi functionele centra” om, in dit geval uit te komen, bij:  

Het Trefpunt, Meppelerweg 34, 7707 CN te Balkbrug, alwaar we nu zijn. Gemakkelijk te bereiken, parkeerplek voorhanden en ook belangrijk; er kan voor koffie, thee en diverse (niet) alcoholhoudende dranken gezorgd worden. Ook een frikandel of kroket is mogelijk, altijd lekker!

Joop laat een kaart rond gaan om Jan en Bellamie Hofstede een hart onder de riem te steken, om vervolgens Jaap het woord te geven ter uitleg hoe hij bij het Trefpunt terecht gekomen was (zie boven). Voordat Jaap met ondersteuning van een reeks foto’s op beamer zijn verhaal over de ontstaansgeschiedenis van het automerk Glas begint, stelt hij nog 2 nieuwe leden uit Hardenberg en Ruinerwold voor, die ook elk zelf even een kort woordje doen.

Op internet is nog het e.e.a. te vinden over Glas en voor uitgebreidere info zie bv:

Hans Glas: van Scooters, Dwergauto’s, Landbouwmachines tot BMW (vehikel.com) of wikipedia.

Na de lezing werd Jaap bedankt met applaus en werd er nog wat na gepraat onder het genot van een drankje met frikandel of kroket (traktatie van het district), waarna men tegen 22.20 uur langzaamaan ging afrekenen om weer op huis aan te gaan.

Gezien de ervaring en geluiden van de ongeveer 20 aanwezigen(waaronder 4 dames), lijkt er weer een prima locatie gevonden te zijn voor toekomstige koffiekletsen van district Zwolle.

 

 

Han van der Horst