Dit is een bijdrage van Herma Doornekamp

Zwolle, Bokbierrit, 7 oktober 2018

Verslag  HAV Zwolle Bokbier 7 oktober 2018

Zondag 7 oktober vindt de dertiende editie van de sfeervolle Bokbier Introductie plaats, met dit jaar voor de eerste keer de aanwezigheid van een  10 tot 15-tal oldtimers.

Hiervoor is HAV district Zwolle gevraagd om deze wagens  te “leveren” en uitgenodigd om aan de festiviteiten deel  te nemen.

Tussen 12.00 uur en 12.30 uur is het verzamelen geblazen op het Rodetorenplein, waarbij een aantal personen van de deelnemende auto’s in passende kledij acte de presence geeft.

Voorafgegaan door een Opel Blitz vrachtwagen worden we naar het Broerenkerkplein geleid.

Traditiegetrouw komt schipper Maik Overbosch met zijn prachtige tjalk “Emanuel” uit 1903 het Bokbier aan Zwolse wal brengen. Op het Broerenkerkplein wordt het eerste vat aangeslagen en uitgedeeld om te proeven. Drie brouwerswagens), waarvan één, met enigszins “onstuimige”  paarden,  brengen vervolgens de vaatjes rond naar maar liefst 19 café ’s in de Zwolse binnenstad.

De stoet oldtimers maakt, voorafgegaan door showband Jubal , een kleine toertocht door het centrum van Zwolle, waar veel mensen de stoet aanschouwen, het is gezellig druk.

Vervolgens keren we terug naar het Rodetorenplein, alwaar onze bolides bewonderd kunnen worden.  De HAV banier wordt opgezet, opdat men weet bij welke club deze horen.

Tekst en foto’s: Han en Els van der Horst, Zwolle

 

 

Deel deze pagina op uw sociale media
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.