Visrit 10 juli Elshout.   

Bij het binnenrijden op het erf van Wil en Rijk in Elshout bleek dat we niet tot de eerste, maar zeker ook niet tot de laatste aanwezigen behoorden. Er stond al een hele rij oldtimers, waarvan ik enkele merken/typen nog niet eerder had gezien. Cadilac; Ford, Buick, Mercedes, Citroen, BMW, Triumph, Volvo en nog veel meer -in onze ogen- grote auto’s. Ons Fiatje 500 viel niet zozeer op qua grootte, maar wel door de knalrode kleur. Naast onze Fiat arriveerde  er nog een okergele Fiat 500. Voor de ‘balans’ waren er ook nog enkele Renaults  als ‘tussenmodel’.  De deelnemers vormden een mix uit de regio’s Zuid en West.   Na het aanbieden van een bloemetje door West en de traditionele ‘bedankwijn’ en een bloemetje van Zuid konden de motoren worden gestart voor een tourrit in de omgeving.   

De tocht voerde ons over diverse dijken; over stuwen en sluizen en door lanen met eeuwenoude bomen.  In het pittoreske Oud-Heusden leek  de tijd (op het oog) al jaren stil te staan. Halverwege de rit werd het ‘ijstijd’. Een echt boerderij-ijsje in de vorm van bolletjes in diverse smaken. Parkeren deden we in het weiland, alhoewel de combinatie hoog gras en hete uitlaten m.i. geen optimale situatie is. We kregen hier zelfs nog een paar ‘vreemde eenden'(= ‘Kevers’) die aanschoven in het hoge gras. 

Na nog een aantal mooie boswegen, lanen en polderwegen te hebben gereden, moesten we de veerpont op.  De veerpont lag vrij laag ten opzichte van de kade. Niet iedereen had in de gaten dat je de pont schuin op- en af moet rijden om te voorkomen dat je met de voor en/of achterkant van de auto de grond raakt.  Een mooie rit, maar we hadden intussen toch wel zin in wat te eten.

De rookkasten stonden opgesteld; gevuld met palingen en zalm en onderin voorzien van o.a. beukenhout voor de specifieke rooksmaak. De Dorado’s kregen en plekje op de grill    Na de ‘ijstijd’ in de middag werd dit buffet afgesloten met ijs en/of fruit, waarna ieder weer zijns (haars-)weegs huiswaarts ging na deze geslaagde HAV-Zuid activiteit.

Foto’s en tekst: Gatie en Dick Elings