GEZAKT

 

Het leek wel -ver- terug in de tijd. Het ‘echte’ examenwerk ligt al geruime tijd achter me;  bij vervolgopleidingen tijdens mijn werkzame periode moest ik nog wel eens een examen doen. Nu mocht ik met nog een flink aantal HAV-leden terug in de schoolbanken.   Onder aanvoering van John (onze begeleider voor deze avond) gingen we naar het  leslokaal, waar de tafels al in examenopstelling stonden.  De les gaat met plaatjes die je moet downloaden op je telefoon. A. remmen; B.  gasgeven of C. niets doen zijn de keuzes bij een groot deel van de plaatjes. Als je dan niet op het kleine schermpje ziet dat er onderaan het beeld een snelheidsmeter staat afgebeeld, wordt het al een stuk lastiger om het juiste antwoord te geven. Hierbij telt sowieso jouw rijervaring niet. Werkelijke verkeerssituaties zijn m.i. niet te beoordelen aan de hand van een plaatje. Remmen, gasgeven of nietsdoen. Mijn mening is dat een theorie-examen  uiteraard heel goed is, maar op deze wijze met stilstaande beelden ben ik toch blij dat ik mijn rijbewijs al jaren heb.  Binnen de groep was er nog enige discussie over het waar en wanneer je 100 en 120/130 mag rijden op de Maasroute (A59). Ik weet niet of de weddenschap, met een etentje als inzet, is uitgevoerd, maar dat horen we vast nog wel een keer. We kunnen in ieder geval terugkijken op een zeer leerzame en informatieve avond.  Na afscheid van elkaar te hebben genomen mochten alle kandidaten – ondanks dat iedereen was gezakt voor zijn/haar theorie- met eigen auto terug naar huis.

Gatie en Dick Elings