West, Westlandrit, 8 september 2019

Westlandrit van HAV-West op zondag 8 september 2019:

We verzamelden op zondag 8 september 2019 in de Tuinderij in De Lier, waar we werden ontvangen met koffie. Ondanks de ongunstige weersvoorspellingen was er een behoorlijke opkomst.

De deelnemende auto’s werden op het royale parkeerterrein opgesteld.  “De Tuinderij” is een locatie midden in de polder en langs het water, die diverse ludieke activiteiten aanbiedt voor groepen zoals o.a. WC-pot racen, Plankgas door de Kas, Levend Tafelvoetbal. Ook zijn er VW Kevers te huur en kan er een SolexTour geboekt worden en rondvaarten gemaakt worden met een ‘Westlander’ (schuit). In het warenhuis zijn verder diverse huiskamers geheel in de jaren ’60 stijl  ingericht om feesten te vieren. We werden welkom geheten door de DC van regio West Leo Koolhaas.

Deze rit was uitgezet en georganiseerd door Cees Overgaauw en Ed van Mil. Cees gaf in een toelichting aan dat hij de Westland-rit nu voor de 20e keer heeft georganiseerd en nu graag het stokje aan iemand anders wil overdragen.

Na de koffie vertrokken we met in totaal ca. 30 auto’s voor een korte rit van 35 km. door Midden-Delfland en het Westland voorafgegaan door Cees Overgaauw in zijn T-Ford uit 1917 via het kassengebied van De Lier, Honselersdijk, ’s-Gravenzande naar het zogenaamde Keringhuis nabij de Maeslantkering in Hoek van Holland voor de lunch en een rondleiding. In dit informatiecentrum is een interactieve expositie ingericht omtrent de hoogwaterbescherming in Zuid-Holland in het algemeen en de Maeslantkering. Er werd ondanks het onstuimige weer veel gebruik gemaakt van de gelegenheid  voor een rondleiding in zelfs twee groepen.

Na de lunch en het bezoek in Hoek van Holland volgde nog een korte rit van 26 km. door de Oranjepolder en het Staelduinse Bos via Naaldwijk en Wateringen naar de locatie van het Oldtimer museum van HAV-lid Quirien van Vliet. Zijn vader Piet is ooit in Honselersdijk een transportbedrijf o.a. met afzetbakken gestart. In de loop der jaren is er een behoorlijke verzameling van oldtimer vrachtwagens, brandweervoertuigen en overige auto’s ontstaan, die we konden bezichtigen. Veel deelnemers maakten hier gebruik van.

We kunnen terugkijken op een bijzonder mooie rit met interessante en boeiende bezoeken en we hopen dat ook de overige deelnemers een goede indruk van het veelzijdige Westland hebben kunnen opdoen.

Hartelijk dank aan de families Overgaauw en van Mil voor het organiseren en het uitzetten van de rit en aan Quirien van Vliet voor het openstellen van zijn museum.

Peter Kuijvenhoven

West, Rit, 30 juni 2019
Door | 2019-09-20T22:46:52+02:00 8 september 2019|District West|