West, Voorjaarsrit, 8 maart 2020

Verslag Vroege voorjaarsrit HAV-West zondag 08 maart 2020.

Op zondag 8 maart 2020 organiseerde HAV-West de eerste rit van het seizoen. We werden ontvangen bij het potgerberabedrijf van Freek van der Velden in Delfgauw. Hier werden we gastvrij ontvangen in het bedrijfsrestaurant met koffie en koek. Voorafgaand aan de rit werd nog door Freek en zijn zoon Martin vanwege de grote opkomst in twee afzonderlijke groepen een rondleiding door het bedrijf gehouden.   

Hierna vertrokken we met zo’n dertig auto’s voor een rit door Zuid-Holland. Aanvankelijk door het tuinbouwgebied rond Delfgauw  en de zogenaamde B-driehoek. Ook door het open gebied tussen de plaatsen Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. In Nootdorp werd in de Boerenstal van het Grand Café 1837 de lunch gebruikt.

Na een voortreffelijke lunch werd de rit voortgezet via Nootdorp en de Vinex wijken Ypenburg en Leidschenveen. Een aantal straatnamen in de wijk Ypenburg herinneren nog aan het voormalige vliegveld Ypenburg, waar in de begindagen van WOII hard is gevochten. Vervolgens ging de rit langs en door het Westerpark van Zoetermeer om ons  via het landelijke Stompwijk en door de Vlietlanden en langs de Vogelplas Starrevaart via Leidschendam langs de Vliet te leiden naar Delft. Onderweg hadden we nog een fraai gezicht op de watermolendriegang van Stompwijk en de houtzaagmolen de Salamander langs de Vliet.

De rit eindigde in Delft  bij het autobedrijf DIGO aan de Reinier de Graafweg, waar we konden napraten met een hapje en een drankje. Dit Autobedrijf is in Schipluiden in een oude kerk in 1955 opgericht door twee enthousiaste vrienden, die werkzaam waren in hetzelfde garagebedrijf nl. Joop Ditewig en Leen Gooswilligen. De naam DIGO is gebaseerd op de eerste twee letters van beide achternamen. Aanvankelijk werden in het landelijke Schipluiden landbouwvoertuigen en auto’s verkocht en onderhouden. Sedert 1973 heeft DIGO zich met name toegelegd op Toyota automobielen en werd het verplaatst naar Delft.

Zie voor meer info:   https://digodelft.nl/historie/

Wij danken de familie Nootenboom voor het uitzetten van de rit en het verder organiseren van de bezoeken. We kunnen terugzien op een mooie en veelzijdige rit met interessante bezoeken.

Peter en Leonie Kuijvenhoven.

 

 

West, Koffieklets, 9 februari 2020
West, Noordwijk, 1 september 2020
Door | 2020-04-06T17:38:55+02:00 8 maart 2020|District West|