Dit is een bijdrage van Herma Doornekamp

West, Rit door het Groene Hart, 12 augustus 2018

Rit van HAV-West op zondag 12 augustus 2018, door het Groene Hart van drie provincies.

We verzamelden op zondag 12 augustus 2018 bij Jan en Fina van der Lip in Hazerswoude, waar we gastvrij werden ontvangen met koffie met koek. We zagen een aantal bekende en nieuwe gezichten en auto’s, waaronder zelfs een heuse Ford lijkwagen uit 1948 de collectie van Den Hartog uit Hillegom. De huidige eigenaar wil hiermede opdrachten van begrafenisondernemers gaan uitvoeren. De opkomst was groot, ook uit andere regio’s. Er waren meer dan 30 aanmeldingen. Arie van der Burg heette ons welkom, waarbij hij meteen moest melden, dat Koos van Winden om gezondheidsredenen zijn taken als districtscommissaris van district West noodgedwongen heeft neergelegd en een en ander inmiddels heeft overgedragen aan Leo Koolhaas, die zichzelf hierna introduceerde.  In september viert het winkelcentrum In de Bogaard in Rijswijk haar 55-jarig bestaan. Bij de opening destijds was een aantal bijzondere auto’s aanwezig. Mede hierdoor is de HAV ontstaan en daarom is HAV-West nadrukkelijk uitgenodigd om dit op zaterdag 22 september te vieren. HAV-West zal verder eveneens aanwezig zijn op de komende Wheels in the West in het Plantariumgebouw in Hazerswoude tijdens het laatste weekend in september. Jan en Fina van der Lip hadden uit betrouwbare bron vernomen, dat Arie en Agnes van der Burg nog een blauwe Agapanthusplant in hun collectie missen. Zij boden daarom een dergelijke plant aan mede als blijk van waardering voor hun  inspanningen.

 Na een nadere toelichting van Fina op de routebeschrijving vertrokken we met ruim 30 auto’s voor een tocht van een kleine 100 km. door het Groene Hart. We reden door de groene polders over veelal smalle, maar pittoreske weggetjes langs de Reeuwijkse Plassen door bekende en minder bekende plaatsen zoals Reeuwijk, Sluipwijk, Oudewater, Snelrewaard en o.a. langs de Hollandse IJssel naar Montfoort voor de lunch bij de boerderij Rust van de familie Oosterlaken, waar alle auto’s rondom de voortuin voor de stallen konden worden geparkeerd. Als dank voor de gastvrijheid boden Jan en Fina toepasselijk een grote verpakking Merci chocolade aan.

Na de lunch reden we nog via De Meern-Vleuten en de nieuwbouwwijk Leidsche Rijn naar  Haarzuilens met het gelijknamige kasteel de Haar, waarna de rit ons verder voerde door o.a. Woerden, Bodegraven, Tempel en Boskoop langs de Oude Rijn weer terug naar Hazerswoude voor een afsluitende borrel en een Chinees buffet. De afwas werd gedaan door de “afwasbrigade”

We kunnen terugkijken op een bijzonder mooie rit door het  mooie Groene Hart. Het was wederom een bijzondere dag.

Hartelijk dank aan Jan en Fina voor de mooie rit en de gastvrijheid, het was een leuke en boeiende dag.

Foto’s en tekst: Peter Kuijvenhoven

Deel deze pagina op uw sociale media
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.