Dit is een bijdrage van Herma Doornekamp

West, rit, 9 september 2017

De Westlandrit:
We verzamelden op zaterdag 09 september 2017 bij de Tuinderij in De Lier. De deelnemende auto’s werden in een halve cirkel op het royale parkeerterrein opgesteld. Er kwamen ook een aantal auto’s uit andere regio’s, w.o. de heer Smid uit Haren nabij Groningen, die met zijn Glas 1700 uit 1967 een toertocht maakt langs alle regio’s.
De Tuinderij is een locatie midden in de polder en langs het water, die hilarische activiteiten aanbiedt zoals o.a. WC-pot racen Plankgas door de Kas, Levend Tafelvoetbal. Ook zijn er VW Kevers te huur en kan er een Solex Tour geboekt worden en rondvaarten gemaakt worden met een ‘Westlander’ (schuit). Het warenhuis is verder geheel in de jaren ’60 stijl ingericht.
Deze rit was uitgezet en georganiseerd door Cees Overgaauw en Ed van Mil. Na de koffie en een toelichting vertrokken we met zo’n 30 auto’s vanaf het parkeerterrein om door het pittoreske Schipluiden met een oude Shell benzinepomp door het Midden-Delfland gebied koers te zetten naar Vlaardingen en verder over de smalle weg van de Zuidbuurt naar Maassluis. De weergoden waren ons helaas niet goed gezind. We hadden hier niet alleen te maken met breed water links en rechts, maar ook met stortregens met onweer van boven, waardoor het zicht behoorlijk verminderd werd. Gelukkig was de lengte van de rit beperkt (ca. 35 km.) Via Maassluis reden we vervolgens door de Glazen Stad naar De Lier voor een bezoek aan Joop Stolze Classic Cars. Joop Stolze is van origine een orchideeëntuinder, maar hij heeft zich sinds 1976 zich geheel toegelegd op import en verkoop van klassieke automobielen, motorfietsen en automobilia met een steeds wisselende voorraad van zo’n 450 exemplaren, alles per merk en type gerangschikt. Het bedrijf was eerst 38 jaar lang gevestigd in een oud warenhuis en sedert 2014 in een oude kassenfabriek. De rondleiding wordt verzorgd door neef Gerrit. Ik ontdekte in een vitrine een model van een Plymouth Coupe 1941, de auto van Ries Kemp. Bij navraag mocht de gelukkige Ries dit model meenemen voor een schappelijk bedrag!
De Westlandrit in september wordt traditioneel voorbereid en uitgezet door Cees en Kitty Overgaauw. Zij doen dit al voor de 18e keer, waarbij zij benadrukken, dat het niet altijd meevalt om een leuke en geschikte bezoeklocatie en lunchadres te vinden. Desalniettemin had Cees deze keer samen met Ed van Mil een aantrekkelijke route en programma samengesteld.
We kunnen onder de minder gunstige weersomstandigheden terugkijken op een bijzonder mooie rit met interessante en boeiende bezoeken.

Hartelijk dank aan de families Overgaauw en van Mil voor het organiseren en het uitzetten van de rit.

Peter Kuijvenhoven zorgde voor het verslag en de foto’s

Deel deze pagina op uw sociale media
Bookmark the permalink.

Comments are closed.