Dit is een bijdrage van Herma Doornekamp

West, Rit, 14 oktober 2018

Rit van de rit van HAV-West op zondag 14 oktober 2018 met bezoek aan het rozenbedrijf Van den Berg in Delfgauw en Oosterlaan DAF Klassiekers in Bleiswijk:

 

We verzamelden op zondag 14 oktober 2018 in en nabij  het rozenbedrijf Van den Berg in Delfgauw.

Dit is een extra rit verzorgd door Hans en Gonny Mol omdat de oorspronkelijke rit van 7 oktober intussen verplaatst en gecombineerd is met een bezoek aan de beurs Wheels in The West op 30 september j.l. De opkomst was niettemin zeer behoorlijk ook uit andere regio’s waarschijnlijk mede door de gunstige weersvooruitzichten. Ook Plony van der Salm, weduwe van onze voormalige dc Gerard van der Salm (voor Koos van Winden) was aanwezig en toonde belangstelling  en mevr. Kleinjan met dochter en schoonzoon. De dochter bedankte de oldtimervrienden van Arie voor alle belangstelling en steun en vriendschap gedurende de afgelopen jaren. Arie Kleinjan is op 23 augustus 2018 overleden. Ook was er Halbe Tjepkema, zoon van één van de oprichters van de HAV. Hij was voor de gelegenheid met één van de familiestukken gekomen, een prachtige Morris Minor uit 1929 en een schitterend foto-album van de beginjaren van de HAV. Leo Koolhaas heette als nieuwe dc alle aanwezigen welkom. Arie van der Burg had slecht nieuws te melden omtrent Koos van Winden. (Inmiddels is Koos daags erna op 15 oktober 2018 op 72-jarige leeftijd overleden). 

De heer van den Berg senior gaf tenslotte een toelichting op het ontstaan en de ontwikkeling van het rozenbedrijf Van den Berg Roses met als merknaam Berg Roses. Het bedrijf heeft een hoofdvestiging van 16 ha in Delfgauw met kwekerijen in Naivasha (Kenia) en Kunning (China). Berg Roses teelt in Delfgauw  op 15 ha. vijf kleuren Avalanche+  en daarnaast op 1 ha. negen specialiteiten. Hij gaf vervolgens een rondleiding door het omvangrijke bedrijf.

Na de rondleiding vertrokken ruim dertig auto’s  voor een rit via o.a. Nootdorp en Wassenaar  naar de Pannenkoeken Boerderij bij Katwijk voor de lunch. Bij het vertrek werd iedereen nog verblijd met een “tissie” druiven, zoals we dat in het westen/Westland noemen. Na de lunch reden we via Leiden, Zoeterwoude naar het open gebied tussen Zoeterwoude en Hazerswoude om na in totaal een kleine 70 km te eindigen in Bleiswijk aan de Lange Vaart. Hier is het bedrijf van de fam. Oosterlaan gevestigd. Dit bedrijf is gespecialiseerd in reparatie en onderhoud van alle variomatic types  klassieke en oldtimer DAF’s en Volvo en herbergt in een aantal hallen een enorme hoeveelheid aan een scala aan onderdelen. Ook voor groot en klein onderhoud alsmede voor totale renovatieprojecten is dit bedrijf uitstekend geoutilleerd om dit Nederlandse product op de weg te houden, zoals we met eigen ogen konden waarnemen. 

We kunnen wederom terugkijken op een bijzonder mooie laatste rit van het seizoen met interessante en boeiende bezoeken.

Hartelijk dank aan Hans en Gonny Mol  voor het organiseren en het uitzetten van de rit.

 

Deel deze pagina op uw sociale media
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.