West, Rit, 10 oktober 2021

Met prachtig weer werden de deelnemers 11 uur verwacht voor koffie bij van der Ende Racing  Inn en het animo was groot met 34 auto’s.  Binnen was de ontvangstruimte mooi om een blik te werpen op de hal waar kleine jongens op kleine race motoren als ware duiveltjes door het parcours racete. George Koppert samen met Arnold van Wingerde hadden de rit uitgezet. Leo Koolhaas was nog niet terug van vakantie, dus heb ik de dag geopend ( leuker kan ik het niet maken ) ,daarna gaf George uitleg over de rit waar we ongeveer zouden komen en Arnold gaf nog uitleg , hoe hij al jaren kennis gemaakt heb met het familie bedrijf van der Ende in Poeldijk. We werden ook even gewaarschuwd voor het aantal drempels waar het in het Westland niet aan ontbreekt. Begin van de route was al mooi in de Madepolder, wat vroeger een geweldig tuinbouw locatie was en nu een 2e Wassenaar in aanbouw met een mooie bouw van historie uitziende woningen.  Daarna weer het doorkruisen van de tuinbouw waar Westland zijn faam mee behaald heeft. Daar kwamen we ook een weg tegen, die dan geen drempels had, maar van nature een flow ingekomen is, zodat je een soort van zeeziek achtig verschijnsel begon te krijgen. 

Om van de ene streek naar de andere  streek te komen, moet je wel eens wat hindernissen nemen en dat is b.v. Het wegenplanrond Westerlee, maar als je de beschrijving netjes volgt, komt dat ook helemaal goed.

In Maasland was een mooie gelegenheid om een lunch te gebruiken,  en we hebben gelukkig geen haast dat we even daar op het terras neervallen met zo’n 70 mensen met trek en dorst. Vanaf het Sonnetje gingen we weer een mooi stuk door de Zuidbuurt,  wat toch een heel mooi weggetje blijft. Dan moeten we weer een hindernis nemen, om door Vlaardingen bebouwing te komen in de buurt van Schipluiden Breeweg en Zouteveenseweg weer het landelijke gebied te door snijden. We eindigen bij de beeldentuin in Delft aan de Rotterdamseweg  en dat heb ik nog nooit gezien, dat je dat daar heb. Cees Overgaauw heeft de H.A.V. jaren het Westland op een mooie manier laten zien en misschien is het een mooie manier om dat via dit team voort te zetten……. Deze rit is dat in ieder geval wel goed gelukten we bedanken de uitzetten van deze rit en voor de leuke dag.

Tekst: Arie v.d. Burg

Foto’s:  Willem de Bruijn en Fina van der Lip

en een nagekomen bericht over de HAV-West rit op 10-10-2021 van onze correspondent Willem de Bruijn in Poeldijk! 

 

 

West, Huldiging jubilarissen 2020 en 2021, 14 november 2021
Door | 2021-11-07T14:14:12+01:00 10 oktober 2021|District West|