West, Rit, 10 maart 2019

Verslag van de eerste HAV- rit 10 maart 2019.

Voor de eerste rit in 2019 waren we uitgenodigd op de plantenkwekerij Luiten in Pijnacker, een modern bedrijf van een 5 ha., waarbij door een aantal innovatieve investeringen de energiebehoefte geminimaliseerd is. Het aanbod aan mediterrane planten is heel divers. Deze worden met name vanuit Zuid-Europa geïmporteerd en hier kunnen de planten acclimatiseren. Luiten levert bijna 40 verschillende soorten en meer dan 200 verschillende maten jaarrond. Wim Luiten is zelf een liefhebber van klassieke Porsches, zo liet hij in zijn welkomstwoord weten, waarna hij een rondleiding gaf door het bedrijf.

Door de barre weersomstandigheden waren er helaas  relatief weinig klassieke auto’s.

Na een mooie rondleiding door het bedrijf vertrokken we voor de rit die was uitgezet door Frans Burgstad en Henk Haitsma.

Het was helaas niet droog maar dat mocht de pret niet drukken en we reden over mooie binnenwegen via  Pijnacker—-Oude Leede—-Berkel—-Bergschenhoek—naar restaurant De Beren in Bleiswijk.

Daar kwamen we rond 1 uur aan en daar stond er een goede lunch voor ons klaar. Na het nuttigen van onze de soep met brood en goed beleg en kroket vertrokken we wee om half 3 uur voor de middagrit.

Het weer was beter geworden en via Zoetermeer en Leidschendam gingen we naar ons eindpunt bij Chris de Groot in zijn Grand Car Collectie in Voorschoten voor een hapje en een drankje. Daar genoten we van de collectie en van elkaars gezelschap  en  praatten nog na over deze eerste rit van dit jaar, die ondanks de vele regen niet in het water was gevallen.

Tekst: Peter Kuijvenhoven en Fina van der Lip

 

 

West, koffieklets, 10 februari 2019
West, rit door Fred Zwirs, 6 april 2019
Door | 2019-08-27T20:01:09+02:00 10 maart 2019|District West|