West, Rijden voor Marlika, 19 mei 2019

Oldtimerrit voor Keep Marlika Walking!

Op zondag 19 mei was het zo ver: de derde oldtimer rit van het seizoen. De rit in mei stond in het teken van Stichting Keep Marlika Walking. Johan de Hoog, lid van HAV, had vorig jaar de uitdaging aangenomen een rit uit te zetten. Toen had hij alleen nog geen weet dat de rit een klein jaar later in het teken zou staan van zijn zieke dochter, die in februari te horen kreeg dat ze een zware vorm van MS (RRMS) onder de leden heeft.

We werden die ochtend hartelijk ontvangen bij Pieters Brasserie in Pijnacker-Zuid. Tijdens een kop koffie en een stukje vlaai werd de dagplanning doorgesproken door Leo & Arie. Na een ‘bakkie’ was het tijd om in de auto’s te stappen; we werden uitgezwaaid door bewoners van de Pijnackers wijk Keizershof. De route bracht ons door de Zuid-Hollandse polder richting het mooie Lexmond in de provincie Utrecht. Gelukkig maar, want waar ‘thuis’ de grijze bewolking het weerbeeld bepaalde was het richting het Oosten zonnig! De rivier de Lek moest onderweg wel getrotseerd worden, de veerdienst bij Schoonhoven bracht uitkomst. De oversteek zorgde voor een prachtig tafereel met al onze auto’s op de pont!

In Lexmond konden we in de prachtige tuin van de Familie Bikker ons lunchpakket nuttigen en onze benen strekken. Er werd goed voor ons verzorgd met wat extra versnaperingen en daarnaast konden we een kijkje nemen in Atelier Crealex van Gerdien Bikker (voor meer informatie: www.ateliercrealex.wordpress.com). De terugweg richting Bleiswijk bracht ons al slingerend langs de Oude Rijn, welke een belangrijke functie had in het Romeinse Rijk, richting Brasserie de Vliethoeve, waar we dankzij de Rotary Pijnacker-Nootdorp konden genieten van een welverdiende borrel. Over steeds bekendere wegen reden we met de 22 auto’s weer terug richting Bleiswijk. Onze timing die zondag kon niet beter: net toen het weer iets guurder dreigde te worden, werden we warm opgevangen in het prachtige nieuwe kassenbouwbedrijf van Havecon aan de Lorentzstraat in Bleiswijk. Onder het genot van een drankje en een heerlijke BBQ, mogelijk gemaakt door Henk Verbakel, werd nagenoten en de dag nog eens met elkaar doorgenomen. En, natuurlijk was dit ook het moment voor de HAV om de cheque uit te reiken aan de familie de Hoog met daarop het ingezamelde bedrag dat door alle deelnemers van de rit bij elkaar is verzameld. Dit was maar liefst €4370,-: wat een opbrengst! De uitreiking was emotioneel en tegelijkertijd een passende afsluiter voor een fantastische dag!

Dank iedereen voor de gezelligheid en daarnaast de aandacht en donaties voor de Stichting Keep Marlika Walking. Voor meer informatie over Marlika & de acties kunt u terecht op: www.keepmarlikawalking.nl

 

Foto’s en tekst: Jonna de Hoog

West, Bollenrit, 14 april 2019
West, Oldtimer festival Overschie, 29 juni 2019
Door | 2019-08-17T22:45:02+02:00 19 mei 2019|District West|