Op zondag 19 maart 2022 organiseerde HAV-West de eerste rit van het nieuwe seizoen 2023.

We konden op zondag 19 maart weer van start gaan. Op uitnodiging van Richard Erpelinck en Rinske Haitsma (dochter van Henk) waren we voor de startlocatie uitgenodigd bij het bedrijf Cryonorm Systems in Alphen aan de Rijn, waar Richard werkzaam is.

Na de ontvangst gaf Richard een rondleiding door het bijzondere bedrijf.

Het bedrijf ontwerpt, fabriceert en levert o.a. L-CNG-tankstations om voertuigen die op aardgas, gecomprimeerd aardgas of op vloeibaar aardgas rijden, veilig en betrouwbaar van brandstof te voorzien. Hierbij is sprake van cryogene gassen, d.w.z. gassen die op lage of zeer lage temperatuur vloeibaar zijn gemaakt. Tevens worden hier cryogene LNG-tanks en transporttanks enz. vervaardigd.

Na het bezoek aan Cryonorm Systems, vertrokken we nog met een behoorlijk aantal auto’s voor een door Richard en Rinske uitgezette een rit van ca. 70 km. Vanaf Alphen aan de Rijn langs de Heimanswetering voor een mooie rit door het Hollands Midden via plaatsen als Woubrugge, Rijnsaterwoude, Leimuiden, Aalsmeer, Vrouwenakker, Zwammerdam, Bodegraven, Boskoop en Moerkapelle naar Bleiswijk. Hierbij reden we o.a. langs het Braassemermeer, de Westeinder Plassen en het open gebied van het Hollands Midden op het grensgebied van de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht.

De eindlocatie was in het restaurant De Beren in Bleiswijk naast het bedrijf van Oosterlaan, de “Dafjes” specialist. Het weer werkte alleszins mee, dus we kunnen terugzien op een mooie rit met een interessant bezoek met dank aan Richard en Rinske voor de organisatie.

Foto’s en tekst:

Peter en Leonie Kuijvenhoven.