West, Braderie en Oldtimer Festival Overschie, 17  september 2022

Op zaterdag 17 september werd voor de 5e keer een zogenaamde Oldtimer Braderie met oude ambachten georganiseerd in Rotterdam Overschie. Deze keer gecombineerd met de jaarlijkse Veiligheidsdag.

Na twee verloren Coronajaren kon dit weer georganiseerd worden. Het evenement werd enorm gemist. Er waren niet minder dan ca. 100 kramen, w.o. een aantal oude Overschiese ambachten. Daarnaast was er voor de kinderen ook  het nodige aanwezig zoals een clown, draaimolen en kinderboerderij. In het kader van de Veiligheidsdag waren er diverse Voorlichtingskramen van de hulpdiensten.

De deelnemers aan de Oldtimer Braderie werden ontvangen met koffie en appeltaart en tijdens lunchtijd een lunch. Een en ander wordt vanaf het begin van deze Oldtimer Braderie mede georganiseerd door Arie en Nel Verkade, HAV-lid. Arie heeft zijn roots in Overschie. Zij promoten deelname enthousiast binnen de HAV. Het percentage HAV-leden van het totaal aantal deelnemers is dan ook vrij hoog.

Om ongeveer 12 uur werd gestart voor een gezamenlijke rit van ca. anderhalf uur  dwars door Airport Area, Midden Delfland, Nootdorp en Lansingerland. Deze rit voerde langs de Schie via de TU-wijk van Delft naar het open gebied van Oude Leede en langs het vliegveld Zestienhoven terug naar Overschie. Al met al een mooie rit en een bijzonder geslaagd oldtimerevenement mede door veel publieke belangstelling!

Tekst en foto’s: Peter Kuijvenhoven