West, Nieuwjaarsbijeenkomst, 13 januari 2019

Nieuwjaarsbijeenkomst HAV-West zondag 13 januari 2017 met loterij en oud Hollandse spelen.

Op zondag 13 januari 2019 hield district West van de HAV een Nieuwjaarsbijeenkomst met o.a. een aantal oud Hollandse spelen en een verloting. Dit was de eerste bijeenkomst van HAV-West in 2019. De locatie was bij het potplantenbedrijf van Freek van der Velden in Delfgauw, waar we wederom vriendelijk en gastvrij werden ontvangen. De opkomst was weer erg goed. Mede door de muzikale begeleiding van Jan Rodenburg op zijn accordeon zat de stemming er al snel in. Op het scherm werd een compilatie van foto’s van de diverse ritten van het afgelopen jaar vertoond.

Onder het genot van een kop koffie werden ondertussen uiteraard ook de Nieuwjaarswensen onderling uitgewisseld.

Onze DC Leo Koolhaas heette ons vervolgens allemaal welkom en memoreerde enkele hoogtepunten in het afgelopen jaar. HAV-West is een bloeiende regio met veelal relatief veel deelnemers per rit en veel onderlinge saamhorigheid en gezelligheid. Ook het afgelopen jaar hebben enkele nieuwe leden zich aangemeld.
Het bestuur is er weer in geslaagd om weer een gevarieerd rittenprogramma voor het komende seizoen samen te stellen.
Traditiegetrouw wordt op de Nieuwjaarsbijeenkomst een loterij gehouden met artikelen, die door de leden zijn meegenomen. Door de verkoop van loten kan dan de clubkas gespekt en kan er weer o.a. koffie en thee worden geschonken. De (Nieuwjaars-)loterij werd gehouden met een flink aantal artikelen. Deze lagen allemaal uitgestald. Hieronder ook een aantal fraaie automobilia. Traditiegetrouw was er weer erwtensoep en kippensoep. De loterij werd afgewisseld met een aantal oer-Hollandse spelen, zoals sjoelen, koe melken, knikker rollen, muizen meppen, tollenbak, labyrint en gatenkaas. Er werd vol overgave en enthousiast gemolken, getold, geknikkerd, gesjoeld.. ook door de jongsten.

De winnaars kregen een fles wijn. Na de verloting en de prijsuitreiking hebben we deze nieuwjaarsbijeenkomst nog met een drankje afgesloten.  De sfeer op deze dag was weer prima en er werd veel gepraat en gelachen.

 

Wij willen de familie van der Velden wederom bedanken voor hun medewerking en de fam. Van der Lip voor het meebrengen van de diverse attributen voor de oud Hollandse spelen.

Mede dankzij hun inzet is deze bijeenkomst prima verlopen.

Tekst en Foto’s Peter Kuijvenhoven

 

 

Uit het plakboek van de Familie Alblas
West, koffieklets, 10 februari 2019
Door | 2019-08-27T20:08:23+02:00 13 januari 2019|District West|