West, LippenRit, 1 augustus 2021

Rit van HAV-West op zondag 1 augustus 2021, door het Groene Hart.

Deze rit was oorspronkelijk gepland op zondag 8 augustus 2021, maar door het verplaatsen van de TV-opnames van de serie “De Stamhouder” in Elsendorp naar 8 augustus was de jaarlijkse LippenRit verplaatst naar 1 augustus 2021.

We verzamelden op zondag 1 augustus 2021 bij Jan en Fina van der Lip in Hazerswoude, waar we gastvrij werden ontvangen met koffie met koek. In verband met de nog steeds geldende Corona-maatregelen niet in de gebruikelijke ruimte in de bedrijfsschuur, maar in het lege warenhuis, waar meer ruimte is om afstand te houden. We zagen bekende en nieuwe gezichten en auto’s, ook uit andere regio’s.  We werden welkom geheten door Leo Koolhaas, die vertelde dat het jaarevenement 2021, georganiseerd door regio West, vooralsnog door gaat en dat de voorbereidingen volgens plan verlopen. Fina en Jan van der Lip gaven vervolgens een toelichting op de uitgereikte route, waarbij zelfs een tekening op een aluminiumplaat werd gehanteerd.   

We vertrokken met een 25 auto’s voor een rit van een kleine 100 km. door het Groene Hart over veelal smalle, maar pittoreske weggetjes langs diverse Plassen via Benthuizen, enkele buitenwijken van Zoetermeer, het recreatiegebied Noord-Aa, door Zoeterwoude en langs het Rijn-Schiekanaal naar Leiden. In Leiden volgden we een bochtig traject langs diverse singels om vervolgens langs het station richting Warmond te rijden, waar we in de riante werkplaats van het autobedrijf van HAV-lid Wim van Dijk werden ontvangen voor de zelf meegebrachte lunch. Er was wel in voldoende mate melk, fruit en slaatjes aanwezig. Wim had een aantal bijzondere oldtimers in de werkplaats opgesteld, w.o. in chronologische volgorde een Renault NN cabrio uit 1925, een “gepimpte” Renault 4CV uit 1958, een Dauphine Gordini in Politie-uitvoering uit 1960, een Austin Healey 3000 cabrio uit 1961 en een Renault 8 Gordini uit 1970.

Na de uitgebreide lunch vertrokken we voor het tweede gedeelte van de rit via Warmond, Sassenheim en Lisse naar de Haarlemmermeerpolder om verder langs de Ringvaart te toeren. De Ringvaart vormt hier de provinciegrens met de provincie Noord-Holland. Vervolgens langs de Kaagse Plassen en via Leiderdorp en langs de Oude Rijn om terug te keren naar het startadres in Hazerswoude-Dorp van de familie van der Lip voor een afsluitende borrel en een Chinees buffet.

We kunnen terugkijken op een bijzonder mooie en geslaagde rit door het  mooie Groene Hart. Het was wederom een bijzondere dag. Hartelijk dank aan Jan en Fina voor de mooie rit en de gastvrijheid, het was een leuke en boeiende dag.

 

 

West, visrit, 11 juli 2021
West, Rit, 10 oktober 2021
Door | 2021-08-14T19:39:07+02:00 1 augustus 2021|District West|