Dit is een bijdrage van Herma Doornekamp

West, Koffieklets, 14 januari 2018

Op zondag 14 januari 2018 hield district West van de HAV een Nieuwjaarsbijeenkomst met een competitie Jeu de Boules en een verloting. Dit was de eerste bijeenkomst van HAV-West in 2018 in de kantine en de aangrenzende hal van de gastvrije Jeu-de-Boules vereniging Folâtre in Pijnacker. De opkomst was weer erg goed. En tevens werd weer massaal gehoor gegeven aan de oproep per mail om toch vooral nuttige geschenken en geschenkjes voor de traditionele loterij op de Nieuwjaarsbijeenkomst mee te nemen. Binnen korte tijd lag de biljarttafel helemaal vol.
Onder het genot van een kop koffie werden ondertussen uiteraard ook de Nieuwjaarswensen onderling uitgewisseld. Zowel Fina van der Lip als Koos van Winden hadden een droevige mededeling voor ons. Zij meldden het ontvallen van iemand in de directe omgeving van hen beiden en die bekend bij ons waren…
Onze dc Koos van Winden heette ons vervolgens allemaal welkom en memoreerde enkele hoogtepunten in het afgelopen jaar. HAV-West is een bloeiende regio met veelal relatief veel deelnemers per rit en veel onderlinge saamhorigheid en gezelligheid. Ook het afgelopen jaar hebben enkele nieuwe leden zich aangemeld.
Het bestuur is er weer in geslaagd om een gevarieerd rittenprogramma voor het komende seizoen samen te stellen.
De (Nieuwjaars-)loterij werd gehouden met een flink aantal artikelen. Deze lagen allemaal uitgestald op de biljarttafel. Hieronder ook een aantal fraaie automobilia. Traditiegetrouw was er weer erwtensoep en kippensoep. De loterij werd afgewisseld met twee wedstrijden Jeu de Boules. Hans Mol verrichtte weer vakkundig de indeling in ploegen en het bijhouden van de resultaten. De deelnemers waren best wel geconcentreerd en fanatiek. Het rolmaatje moest in een aantal gevallen uitsluitsel geven. Bij een aantal ploegen ging de stand vrijwel gelijk op, bij andere ploegen waren er duidelijke verschillen. Ook de jongste aanwezigen, de zoontjes van de fam. Oosterveer probeerden elkaar af te troeven. Jong geleerd…. Winnaar van het jeu-de-boulen bij de heren was deze keer Jan van der Lip. Bij de dames was de winnares Leny Sietsma. Na de verloting en de prijsuitreiking hebben we deze nieuwjaarsbijeenkomst nog met een drankje afgesloten. De sfeer op deze dag was weer prima en er werd veel gepraat en gelachen.

Deel deze pagina op uw sociale media
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.