Koffieklets en Huldiging jubilaris HAV-West 13 november 2022.

Traditiegetrouw worden tijdens de koffieklets in november de jubilarissen van het afgelopen jaar gehuldigd. In 2019 waren dat er twee personen, beiden voor een lidmaatschap van 25 jaar.

In 2020 is er geen koffieklets geweest  in verband met de corona-maatregelen. In 2021 was er daarom sprake van niet minder dan 10 jubilarissen in 2020 en 2021. Dit huldigen doen we steeds tijdens de koffieklets op onze “vaste” locatie, de ontvangstruimte van het potplantenbedrijf van de gastvrije familie van der Velden in Delfgauw.

Onze districtscommissaris Leo Koolhaas heette ons en in het bijzonder de jubilaris met aanhang hartelijk welkom en memoreerde nog kort het afgelopen rittenseizoen. Ook werd in het kort stilgestaan bij de diverse TV-opnames op diverse locaties voor de TV-serie “De Stamhouder”, waaraan een aantal HAV-leden medewerking hebben verleend. Deze TV-serie in acht afleveringen wordt  vanaf 1 januari 2023 uitgezonden

De opkomst was als vanouds behoorlijk groot. Zowel oud-leden als ook nieuwe leden waren naar Delfgauw gekomen. Ook oude bewegende beelden op het scherm van jaarevenementen vanaf 1965 tot 1999 droegen daaraan bij.

Dit jaar was er sprake van één jubilaris, nl. de heer Aart van Wingerden uit Zwijndrecht. Hij is HAV-lid sedert 01 april 1982 en dus intussen 40 jaar lid. De aanwezige jubilaris kreeg  de betreffende speld met 40-jarig lidmaatschap met een persoonlijk woord van Leo Koolhaas uitgereikt en vervolgens opgespeld met een fraai boeket bloemen. Vooraf had Leo Koolhaas een bezoek gebracht in Zwijndrecht in de loods met de bijeen gebrachte verzamelingen. Hij was verbaasd over alle verzamelingen. Aart was ook geheel in stijl naar Delfgauw gekomen in een Citroën Traction Avant uit 1954.

Ook de familie van Velden werd verrast met een boeket als dank voor de geboden gastvrijheid.

Rob Warmerdam gaf een toelichting op de 7e “Oldie en Klassieker Tourrit” in juni 2023, die Truus en hij organiseren.

Vervolgens werden wij tot onze verrassing nog naar voren geroepen nog een mooi boeket bloemen in ontvangst te mogen nemen als waardering voor de diverse verslagleggingen in woord en beeld.

Onder het genot van een drankje en bittergarnituur werd er nog geruime tijd gezellig verder nagepraat over het afgelopen seizoen en vooruit gekeken naar het volgende ritseizoen.

We mogen weer terugzien op een geslaagde bijeenkomst.

Peter en Leonie Kuijvenhoven