Koffieklets van HAV-West op zondag 12 februari 2023:

De tweede koffieklets van HAV-West in 2023 werd op zondag 12 februari 2023 gehouden in de ontvangstruimte van het potplantenbedrijf van de gastvrije familie van der Velden in Delfgauw. De opkomst was wederom hoog.

Op het projectiescherm werd een compilatie van foto’s van de diverse ritten van de afgelopen jaren vertoond.

Arie van der Burg heette ons van harte welkom. Onze districtscoördinator Leo Koolhaas moest namelijk verstek laten gaan. We kijken alweer vooruit naar het komende rittenseizoen. Er wordt weer hard gewerkt aan de organisatie van het komende jaarevenement binnen de regio in het komende jaar. Het wordt een afwisselend programma.

Regio West had voor deze zondag vader Ard en zoon Arnoud op de Weegh uitgenodigd om een presentatie te verzorgen over het boek “Schlumph, de affaire achter de mooiste autocollectie ter wereld”. Zij hebben reeds meerdere bijzondere autoboeken geschreven, w.o. “Het lot van de slapende schoonheden” omtrent de bizarre zoektocht naar een bijzondere en verloren gewaande collectie klassieke automobielen in Frankrijk. Wij hadden al eerder met ze kennisgemaakt in Delft tijdens een presentatie van dit laatst genoemde boek in september 2010 waar zij op uitnodiging van de Volvo Klassieker Vereniging waren. De verwachtingen van ons waren daarom hoog gespannen.

Vader Ard vertelde op een boeiende manier hoe de gebroeders Schlump als textielfabrikant in de florerende jaren vijftig en zestig een schitterende collectie auto’s hadden opgebouwd, w.o. een flink aantal Bugatti’s. Het instorten van de textielindustrie in Europa was de oorzaak van het instorten van het imperium met een dubieus faillissement tot gevolg.

Door diverse intriges en dubieuze taxaties en een verkoopverbod van de Franse overheid is de collectie uiteindelijk in 1978 geconfisqueerd en na een zwerftocht ondergebracht in een museum in Mulhouse.  

Beide heren werden na afloop hartelijk bedankt voor hun komst met een orchideeënplant.

Onder het genot van een drankje werd er nog geruime tijd gezellig verder nagepraat en vooruit gekeken naar het komende rittenseizoen.

We kijken weer uit naar de eerste rit in het nieuwe seizoen op 19 maart a.s.

Peter en Leonie Kuijvenhoven