Koffieklets van HAV-West op zondag 11 december 2022:
Op zondag 11 december 2022 hadden we weer na een geslaagd rittenseizoen een bijeenkomst  in de ontvangstruimte van het potplantenbedrijf van het gastvrije echtpaar van der Velden in Delfgauw. De opkomst was hoog. De stemming zat er al snel goed in onder het genot van koffie, thee met een traktatie van de familie van der Lip in verband met hun huwelijksdag.

Onze districtscommissaris Leo Koolhaas heette ons hartelijk welkom en memoreerde nog kort het afgelopen rittenseizoen. We mogen spreken van een geslaagd rittenseizoen. Er wordt al weer hard gewerkt aan de organisatie van het komende rittenseizoen.

Verder kon nu worden gemeld, dat vanaf zondag 1 januari acht afleveringen van de serie De Stamhouder op NPO1 bij AVRO/Tros uitgezonden wordt. Leo was benaderd om met auto’s van leden te figureren. Wij zijn dan ook een 10-tal keren op de set aanwezig geweest, soms met één auto maar ook weleens met 14 auto’s. Het begon in 2019 in Noordwijk op de boulevard, daarna in Breda, Tilburg, Schiedam- Kethel, Lottum, Rotterdam op de Blaak en in Zuid, en als laatste na een paar keer uitstellen vanwege corona in Elsendorp op de Peel route in Oost-Brabant.

We hopen dat we ook inderdaad iets terugzien van onze inspanningen.

Mieke Koolhaas en Anneke van Winden hadden voor een aantal geïnteresseerde dames, die zich tevoren hadden opgegeven een workshop voorbereid om een mooi kerststuk samen te stellen met behulp van diverse takken en amaryllissen. Voor iedereen was er een schaal en een stuk oase. Voor het kerststuk  waren er 3 takken amaryllis, takken Ilex hulst met rode besjes, skimmia, nobilis, eucalyptus, dennenappels en ander kerstgroen en mos.  En eventueel nog kleine rode kerstballetjes. 

Er hadden zich niet minder dan een dertigtal dames hiervoor opgegeven. Het was een  grandioos succes.

De heren konden intussen in een andere ruimte een presentatie met beelden bijwonen van de heer Marcel Zuidgeest van ZTA Expertise. Hij heeft zich mede op basis van ervaring in de automobielwereld en transportwereld zelfstandig toegelegd op het taxeren van voertuigen, maar ook op  technisch onderzoek en brandonderzoek. Hij heeft een opleiding aan de HTS Autotechniek en daarna diverse Post-HBO opleidingen afgerond en hij beschikt over een eigen expertise- en onderzoekswerkplaats in Oosterhout. 

Afhankelijk van de vraag en de omstandigheden wordt hierbij de dagwaarde, bedrijfsgebondenwaarde, handelswaarde of executiewaarde gehanteerd. Hierbij benadrukte hij het belang van een door FEHAC goedgekeurd taxatierapport conform de artikelen 7960 en 7956 van het Burgerlijk Wetboek. Deze artikelen vervangen sinds 2006 de artikelen 274 en 275 van het Wetboek van Koophandel.

Een dergelijk taxatierapport is drie jaar geldig en wordt uitsluitend binnen deze periode door de verzekeringsmaatschappijen geaccepteerd.

Hij is ook gespecialiseerd in het taxeren van klassieke bedrijfsvoertuigen.

In het kader van preventie zijn er in samenwerking en in opdracht van de Verkeersonderneming Rotterdam en Rijkswaterstaat onderzoeken gedaan op het gebied van oorzaak en het voorkomen van klapbanden, Bandenspannings Monitoring systemen in wegtransportvoertuigen TPMS en het realiseren van een aantal Free Tyre Check locaties, waarbij binnen een minuut de bandenspanning van alle banden gemonitord wordt.

Zie ook: Taxatie | Oldtimers | Wagenparken | Verzekerde Som | ZTA Expertise

De heer Zuidgeest werd bedankt voor zijn heldere, uitgebreide en interessante uitleg.

Na afloop werd er onder het genot van een drankje en saté  nog geruime tijd gezellig verder nagepraat over het afgelopen seizoen en vooruit gekeken naar het komende rittenseizoen. De aanwezigen konden tevens genieten van een collage van dronebeelden op het scherm van het afgelopen jaarevenement.

We bedanken weer de familie van Velden voor de geboden gastvrijheid en we mogen terugzien op een geslaagde bijeenkomst.

We kijken uit naar de volgende koffieklets in januari a.s. met een verloting en oudhollandse spellen.

Peter en Leonie Kuijvenhoven