Rit van HAV-West op zondag 14 augustus 2022, door de  Krimpenerwaard.

We verzamelden op een warme zondag 14 augustus 2022 bij Jan en Fina van der Lip in Hazerswoude, waar we gastvrij werden ontvangen met koffie met koek in de gebruikelijke ruimte achter het woonhuis. Na het welkomstwoord van Leo Koolhaas met enkele aanvullingen op de agenda en een nadere toelichting door Fina op de route, vertrokken we met 33 auto’s voor een rit van 90 km. door de Krimpenerwaard en langs de Lek. We zagen ook auto’s en gezichten uit omliggende regio’s wellicht mede door het zonnetje.

We reden via Boskoop, Waddinxveen, Gouda naar Het Beijersche, een smal bijzonder schilderachtig weggetje, waarbij de auto te gast is. Vervolgens door het open gebied via Berkenwoude en Bergambacht gedeeltelijk langs het riviertje de Vlist naar Schoonhoven naar de lunchlocatie van een kennis van Jan en Fina met een hoge schoorsteen nabij de veerpont over de Lek. We zaten daar buiten heerlijk in de schaduw van een aantal hoge bomen.

 

Na de lunch reden we langs de Lek door de plaatsen Jaarsveld, Lopik, Polsbroekerdam en Polsbroek om vervolgens weer langs het bochtige riviertje de Vlist te rijden. Via de plaatsen Vlist en Haastrecht ging de route daarna langs de Hollandsche IJssel naar Goverwelle en Gouda en langs de Reeuwijkse Plassen naar Reeuwijk en Boskoop. In Boskoop over de hefbrug over de Gouwe om tenslotte weer te eindigen in Hazerswoude bij Jan en Fina van der Lip voor een afsluitende borrel en een Chinees buffet.

We kunnen terugkijken op een bijzonder mooie en geslaagde rit door het  mooie Groene Hart. Het was wederom een bijzondere dag. Hartelijk dank aan Jan en Fina voor de mooie rit en de gastvrijheid, het was een leuke en boeiende dag.

Foto’s en tekst: Peter en Leonie Kuijvenhoven