Bollenrit HAV-West zondag 23 april 2023.

 

Op zondag 23 april 2023 werd weer de inmiddels traditionele Bollenrit binnen HAV-West, samen met de A-Ford Club, verreden. De rit werd wederom georganiseerd door het enthousiaste echtpaar Rob en Truus Warmerdam, zelf in het trotse bezit van een schitterende A-Ford Roadster uit 1930. Na de gastvrije ontvangst bij het transportbedrijf van Dooren in Hillegom startten wij voorafgegaan door de A-Fords van de A-Ford Club, ruim 55 deelnemers van zowel de A-Ford club als de HAV, voor een tocht van ca. 60 km. door de bollenstreek. Onder de deelnemers van de HAV waren ook deelnemers uit andere regio’s. De weergoden waren ons ‘s morgens goed gezind. Via De Zilk door o.a. de Warmerdamstraat (familie, Rob?) en langs een aantal bloemmozaïeken en via een aantal binnenwegen door en langs de bollenvelden bereikten wij de Boulevard van Noordwijk aan Zee voor een welkome koffiestop. Op de Koningin Wilhelmina boulevard werden we ontvangen met een fraaie bos tulpen, en een uitleg voor het publiek van de deelnemende auto’s door de aanwezige ladyspeaker. De deelnemers kregen koffie met appeltaart. Gedurende de zondag staan er circa 40 opgetuigde personenauto’s en drie praalwagens op de boulevard in de ‘file’. Deze personenauto’s en praalwagens hadden daags tevoren deelgenomen aan het jaarlijkse bloemencorso door de bollenstreek. Tijdens de koffiestop kon het publiek op de boulevard genieten van de zon en de exclusief op de boulevard opgestelde oldtimers en de opgestelde praalwagens van het bloemencorso daags tevoren. Dit alles als onderdeel van de mooiste file van Nederland. Dit is alweer de 26e editie van dit evenement in Noordwijk tijdens het weekend van het bollenstreekbloemencorso, nu met het thema; “Celebrating Memories”. Er is gedurende het gehele weekend een uitgebreid programma rond de boulevard met een taptoe en de ontvangst van diverse autoclubs. https://bollenstreek.nl/uitagenda/de-mooiste-file-van-nederland

Na de koffiestop werd de rit nog vervolgd door de duinen en een ander gedeelte van de bollenstreek. Ook dit jaar werden we weer getroffen door de prachtige kleurenrijkdom en de geur van de bollenvelden.  Helaas betrok de lucht ’s middags en moesten de open auto’s hun cabrio-dak sluiten. Nabij de Keukenhof ontstond een file mede doordat veel bezoekers van de Keukenhof juist tijdens de regenbuien vertrokken.

De rit werd afgesloten in het dorpshuis “De Oase” van Zwaanshoek. Rob en Truus Warmerdam werken al gedurende vele jaren samen met het team van “De Oase” Wij danken Rob en Truus Warmerdam voor de uitstekende organisatie en wij danken verder de sponsors, de familie van Dooren, ”VERISUR” en het team van Rina in het dorpshuis “De Oase” wederom voor de ontvangst en de fijne en mooie dag, zodat wij ook dit jaar weer van de schitterende bollenvelden konden genieten.

Ook was er een verloting met leuke prijsjes, geschonken door “VERISUR” beveiliging.

Tevens was er bij de start voor iedere deelnemende auto een tasje met o.a. een prachtige glossy magazine “YOUNG”, waarin de deelnemers aan het mooie TV-programma “de Bollenjongens” beschreven staan. Uitgezonden door RTL Z.

Foto’s en takst: Peter en Leonie Kuijvenhoven.