Bollenrit HAV-West zondag 24 april 2022.

Op zondag 24 april 2022 werd weer de inmiddels traditionele Bollenrit binnen HAV-West, samen met de A-Ford Club, verreden. De rit werd wederom georganiseerd door het enthousiaste echtpaar Rob en Truus Warmerdam, zelf in het trotse bezit van een schitterende A-Ford Roadster uit 1930. Na de gastvrije ontvangst bij het transportbedrijf van Dooren in Hillegom startten voorafgegaan door de A-Fords van de A-Ford Club ruim zestig deelnemers van zowel de A-Ford club als de HAV voor een tocht van ca. 60 km. door de bollenstreek. Onder de deelnemers van de HAV waren ook deelnemers uit andere regio’s. De weergoden waren op deze dag goed gezind. Via een aantal binnenwegen door en langs de bollenvelden bereikten wij Noordwijk aan Zee voor een welkome koffiestop. Op de Koningin Wilhelmina boulevard werden we ontvangen met een fraaie bos tulpen, uitgereikt door de voorzitter van de stichting Bloem en Zee, de heer Alfons Morsink uit Noordwijkerhout. Tijdens de koffiestop kon het publiek op de boulevard genieten van de zon en de exclusief op de boulevard opgestelde oldtimers en de opgestelde praalwagens van het bloemencorso daags tevoren. Dit alles als onderdeel van de mooiste file van Nederland. Dit is alweer de 25e editie van dit evenement in Noordwijk tijdens het weekend van het bollenstreekbloemencorso , nu met het thema; “Orange Party”

Na de koffiestop werd de rit nog vervolgd door de duinen en een ander gedeelte van de bollenstreek. Ook dit jaar werden we weer getroffen door de prachtige kleurenrijkdom en de geur van de bollenvelden. 

De rit werd afgesloten in het dorpshuis “De Oase” van Zwaanshoek. Rob en Truus Warmerdam werken al ruim 10 jaar samen met het team van “De Oase” Wij danken Rob en Truus Warmerdam voor de uitstekende organisatie en wij danken verder de sponsors, de families van Dooren en het dorpshuis “De Oase” wederom voor de ontvangst en de fijne en mooie dag, zodat wij ook dit jaar weer van de schitterende bollenvelden konden genieten.

Peter Kuijvenhoven