West, Bollenrit, 14 april 2019

Bollenrit HAV-West zondag 14 april 2019.

Op zondag 14 april 2019 werd weer de inmiddels traditionele Bollenrit binnen HAV-West, samen met de A-Ford Club, verreden. De rit werd wederom georganiseerd door het enthousiaste echtpaar Rob en Truus Warmerdam. Zij zijn zelf in het trotse bezit van een schitterende A-Ford Roadster uit 1930. Na de gastvrije ontvangst bij het transportbedrijf van Dooren in Hillegom startten voorafgegaan door de deelnemers van de A-Ford Club met in totaal ruim vijftig deelnemers van zowel de A-Ford club als de HAV voor een tocht van ca. 60 km. door de bollenstreek. Onder de deelnemers van de HAV waren ook deelnemers uit andere regio’s, w.o. uit het hoge noorden. De weergoden waren ons op deze dag goed gezind. Via een aantal binnenwegen door en langs de bollenvelden bereikten wij Noordwijk aan Zee voor een welkome koffiestop met appeltaart. Op de Koningin Wilhelmina boulevard werden we ontvangen met een fraaie bos tulpen, uitgereikt door de Bloemenkoningin en we werden welkom geheten door de voorzitter van de stichting Bloem en Zee. Tijdens de koffiestop kon het publiek op de boulevard genieten van de zon en de exclusief op de boulevard opgestelde oldtimers in het kader van de mooiste file van Nederland en een aantal opgestelde praalwagens van het bloemencorso daags tevoren.

Na de koffiestop werd de rit nog vervolgd door de duinen en een ander gedeelte van de bollenstreek. Ook dit jaar werden we weer getroffen door de prachtige kleurenrijkdom en de geur van de bollenvelden.  Ook andere oldtimerclubs reden op deze zondag een rit door de bollenstreek. In Hillegom konden we gezamenlijk een bezoek brengen aan een heuse bierbrouwerij.

De rit werd weer afgesloten in het dorpshuis “De Oase” van Zwaanshoek. Wij danken wederom Rob en Truus Warmerdam voor de uitstekende organisatie en wij danken verder de sponsors, de families van Dooren, Brouwerij Klein Duimpje en het dorpshuis “De Oase”  voor de ontvangst en de fijne en mooie dag, zodat wij ook dit jaar weer van de schitterende bollenvelden konden genieten.

Tekst en foto’s: Peter Kuijvenhoven

 

 

West, rit door Fred Zwirs, 6 april 2019
West, Rijden voor Marlika, 19 mei 2019
Door | 2019-08-27T19:51:20+02:00 14 april 2019|District West|