Dit is een bijdrage van Pieter Hof

Land van Gelre, Voorjaarsrit, 22 april 2018

Je kunt het moeilijk zeggen : dit was de beste rit die ooit uitgezet was, een omschrijving die klopte als een bus, perfecte starttijd na de lekkerste koffie met echte grootmoeders appeltaart met  slagroom, het beste tijds schema de meest complete lunch ,ja ja ja…zo kan die wel weer Pijltje, vooral omdat jullie het hebben over een rit die je zelf hebt uitgezet !

Maar alle gekheid op een stokje, best leuk om eens een keertje te doen, toen onze DC vroeg of we niet eens een keertje een rit uit wilde zetten, hoefden we er niet zo heel lang over na te denken: doen we !  Natuurlijk zet je dan een rit uit die je zelf niet te lang of te kort vindt, niet te vroeg te vertrekken, leuk om een stukje te rijden, maar ook om gezellig bij te kletsen met elkaar. En we wonen natuurlijk in een mooi stukje Nederland met van alles wat. De bossen van de Utrechtse Heuvelrug, het binnenveld van de Gelderse Vallei, de uiterwaarden van de grote rivieren en de in bloeistaande fruitbomen van de Betuwe. En dan door de historische steden en dorpjes als Langbroek, Doorn, Driebergen, Wijk bij Duurstede, en Rhenen. Langs het Henschotermeer, de piramide van Austerlitz  en het kasteel in Doorn waar de Duitse keizer gewoond heeft. En omdat het een echte toertocht moest zijn: een duidelijke route beschrijving zonder strikvragen. Natuurlijk rijd je dan de route een paar keer na om te kijken of het echt duidelijk is.

En toch zou de rit haast niet doorgaan: we kunnen er geen doekjes om winden maar gewoon omdat er heel weinig inschrijvingen kwamen: 10 deelnemers was toch wel het minste en die werden maar net gehaald !

Maar het heeft ook voordelen, zo weinig deelnemers, je zit dan allemaal gezellig bij elkaar en de gesprekken zijn dan ook wat meer “centraal”.

En natuurlijk vraag je je de laatste dag nog af of er toevallig nergens op het laatste moment een weg opgebroken en afgesloten zal zijn. Maar over het weer hoefden we ons geen zorgen te maken: de hele week was het stralend weer en dat zou het dat weekend ook zo zijn. Bij vertrek was er inderdaad koffie met verse appeltaart met slagroom en de lunch was ook geweldig, niet alleen soep maar ook vele soorten brood en broodjes, en het beleg was ook in ruime mate aanwezig !  Die lunch was trouwens in een klein plaatsje in de Betuwe en bij het vervolg reden we langs heel mooi in bloei staande fruitbomen. Bij Wijk met de pont mee en in Rhenen de brug weer terug.

Het laatste stukje van de route ging weer over slingerende boswegen van het Nationale Park de Utrechtse Heuvelrug terug naar het startpunt in Renswoude  waar we met zijn allen gezellig nog een poosje konden nakletsen en we tot de conclusie kwamen dat de ruim 1000 HAV leden die niet voor deze rit ingeschreven hadden werkelijk iets gemist hadden !

Peter en Hanna van der Pijl

Deel deze pagina op uw sociale media
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.