Tour des Ardennes 2021

Onlangs hebben we deelgenomen aan een meerdaagse buitenlandse oldtimertocht naar de Ardennen. We wilden een keer dit avontuur aangaan om met een aantal young- en oldtimers in de Ardennen en omgeving te toeren. Na het verzamelen en nader kennismaken togen we met de ontvangen routebeschrijving richting België.  Het deelnemersveld van 15 equipes was zeer divers van samenstelling wat betreft merk en leeftijd, w.o. een Bentley R type Drop Head Coupe uit 1954 en een Volvo PV444 (kattenrug) uit 1952. De eerste lunchlocatie was in Moelingen langs een klein beekje. Een week later zagen we dezelfde locatie in het journaal, waarbij toen de inventaris uit de Taverne dreef door de overstromingen!.  Via diverse binnenweggetjes kwamen we in Vianden voor het hotelverblijf.

Tijdens de tweede dag werd een tocht via binnenwegen en door kleine plaatsen een tocht door Luxemburg en Duitsland o.a. via overstekende laaghangende rotsen Vugelsmillen en Echternach. Door de bochtige bergtrajecten hadden we positieve ervaringen met de kort tevoren ingebouwde stuurbekrachtiging. We troffen tot onze verrassing in een kleine plaats een groene Duett met dito oldtimer caravan.

De derde dag voerde ons via diverse aantrekkelijke gebieden naar Duitsland langs de Moezel, terwijl de vierde dag gekenmerkt werd door de rit door België naar de afscheidslunch in de Brasserie het Rode Bos in Voeren.

We kunnen al met al terugzien op een gezellige en geslaagde mooie en veelzijdige toertocht door de Ardennen.

Peter en Leonie Kuijvenhoven.

 

Oranjetoertocht De Lier, 21 augustus 2021
Door | 2021-08-27T10:02:46+02:00 27 augustus 2021|Niet Hav evenementen|