Oost, Verrassingsrit, 15 september 2019

Een fantastische mooie zondag werd er voorspeld, enerzijds door de weermannen en anderzijds door rituitzetter en organisator van deze rit Han Härle.

Het zou een verrassingsrit worden en wij togen vol goede moed en zonder dak naar Boekelo. De start was bij de landschapscamping “het Scharrel hoes”. Deze camping is prachtig gelegen in het Twentse Coulissen landschap en straalt rust uit. Op de prachtige parkeerplaats konden de 35 voertuigen royaal staan.

In de kantine  stond de koffie met een plak Twentse krentewegge al klaar en konden we gezellig met elkander babbelen. Han Härle vertelde wat we konden verwachten en wij vertrokken als laatste in de rij.

Door een prachtige route  door het Overijsselse Twente en de Gelderse Achterhoek kwamen we in het Duitse plaatsje Vreden terecht, bij het bedrijf van de Heer Degener, de plaatselijke Opel dealer :  “Autohaus Degener GMBH”. Deze verzamelt al ruim 40 jaar Opelproducten en kocht bijzondere ingeruilde wagens terug om ze te behouden voor het nageslacht. Hier zitten vooroorlogse typen bij en het gaat door tot de modellen van de jaren 90. Bijzonder zijn de Opel Kapiteins vanaf 1936 en de zeer bijzondere typen 1958/ 1959 deze zie je vrijwel nooit meer maar hier stonden ze in de rij. Uiteraard ook vele typen Opel Olympia/Rekord velen met de bekende panoramische voorruit de P1.

Op You-tube staat een filmpje over deze verzameling, zoeken bij Degener automuseum.

Toen wij hier aankwamen stond de koffie al klaar en zoals gebruikelijk in Duitsland, konden we kiezen uit meerdere kuchen en we verorberden er dan ook 2 van! Kathleen , de echtgenote van Han,  zorgde voortreffelijk  dat er voor ons voldoende koffie ect was zodat wij gezellig konden napraten bij alles wat wij daar hadden gezien.

Ruim 500 auto’s of delen daarvan, die als donor auto gebruikt worden om de opknap exemplaren weer in goede, zeg maar mooier dan in nieuw staat te verkrijgen, zijn hier aanwezig. Ogen kwamen we te kort en zeer bijzonder was het allemaal, blij dat wij waren meegegaan! Han had niets te veel gezegd.

Door het mooie weer, vermoedelijk had Kathleen een worst aan de heilige Clara geofferd, konden we ook de voorraad donor auto’s die buiten stonden uitgebreid bekijken.

Tja en op een gegeven moment moesten we weer terug maar ook voor de terugreis had Han een mooie route uitgezet, de grens over en we waren weer in de prachtige Gelderse Achterhoek en we reden door naar het Twentse land, genietend van de stralende zon.

We eindigden op de parkeerplaats van de landschapscamping “het Scharrelhoes” alwaar we onder het genot van een drankje en een knabbeltje hebben na kunnen praten.

Kathleen en Han heel hartelijk bedankt voor het uitzetten en organiseren van deze prachtige rit met bijzondere tussenstop.

 

Ingeborg en Henk Vogelzang.

Oost, koffieklets, 6 oktober 2019
Door | 2019-09-20T22:47:47+02:00 15 september 2019|District Oost|