Oost, Koningsdagrit, 27 april 2019

Koningsdag in Ommen

Leida en Jan zetten gastvrij hun huis- en schuurdeur open voor de HAV-leden die op Koningsdag hun rit meereden. Na een anderhalf durende rit bij fris en vochtig weer waren we daarom heel blij met de verse koffie die al op ons stond te wachten. De boomgaard werd gebruikt als parkeerterrein en na wat kletsen met andere oldtimerliefhebbers en de duidelijke instructie van Leida, gingen we in colonne op weg voor een ritje door het uitbundig versierde dorp Ommen. Leida had ervoor gekozen om niet in de officiële optocht mee te rijden omdat het tempo daar zo laag ligt dat sommige auto’s oververhit zouden raken. En met als bijkomend voordeel: dat we dan onderweg een plekje konden zoeken om de optocht zelf ook te kunnen zien. Daarvoor had ze een afgesloten parkeerplek bij het bedrijf van haar schoonzoon geregeld. We stonden eerste rang en ik vond het een bijzondere ervaring om zo’n leuke optocht zo goed te kunnen zien.

Vervolgens reden we een korte maar prachtige rit door de omgeving om te eindigen op het feestterrein waar we de auto’s op een rijtje neer konden zetten zodat het publiek ze van dichtbij kon bekijken. Daar werd veel gebruik van gemaakt. Even later werden ook de praalwagens het terrein op gereden zodat we ze nog eens in alle rust konden bekijken. Wat wordt er ongelooflijk veel werk gestoken in het bedenken, uitvoeren en bemannen van die rijdende kunststukken! We kregen een munt om een consumptie te halen en Leida vroeg ons om om vijf uur weer bij de auto’s te zijn omdat we dan nog een briefing hadden.

Als verrassende afsluiting van de dag werd ons een heerlijk etentje aangeboden bij ‘Restaurant Paping’ waar we nog eens met zijn allen konden nagenieten van deze leuke dag. Ook kregen we een vergoeding (iets dat we van heel vroeger kennen maar wat al in geen jaren meer gebeurt). Het was duidelijk te zien dat iedereen volop genoten had.

Hartelijk dank aan alle organisatoren van de dag en de rit, wij vonden het geweldig.

Tekst en foto’s: Herma Doornekamp

Oost, Achterhoekrit, 14 april 2019
Oost, rit, 10 juni 2019
Door | 2019-08-09T20:52:09+02:00 27 april 2019|District Oost|