Rit Onbeperkt Toeren Zwammerdam, zaterdag 2 juli 2022

Op zaterdag 2 juli 2022 werd vanaf het terrein van de Hooge Burgh van Ipse de Bruggen in Zwammerdam weer twee ritten georganiseerd voor de aldaar woonachtige cliënten.

De drijvende kracht achter de voorgaande ritten in Zwammerdam en Nootdorp vanuit de vestigingen van IpseDeBruggen, Fred Zwirs, is op 20 januari 2021 helaas aan de gevolgen van corona overleden.

Zijn zoon Eddy Zwirs en Martien Ris wilden de traditie voortzetten en wilden met behulp van een aantal van de vrijwilligers van de voorgaande ritten de organisatie voortzetten in de vorm van een In Memoriam rit.

Voorafgaand aan de ochtendrit was er daarom een minuut stilte.

De  bewoners, die meekunnen, kijken hier het gehele jaar naar uit…en zijn tijdens de rit uitermate enthousiast en tonen zich na afloop uiterst dankbaar. We werden ontvangen met koffie. Ook veel HAV-leden reden mee, o.a. mede door bekendmakingen in de lokale pers. In totaal reden dit jaar 37 oldtimers en youngtimers onder zeer gunstige weersomstandigheden. De auto’s stonden kringsgewijs opgesteld op het grasveld en de bewoners konden zelf een keuze maken met welke auto ze wilden meerijden. Door de gunstige weersomstandigheden waren met name de cabrio’s en de auto’s met schuifdak (zoals onze Volvo) erg in trek. De “politie-eend” was weer aanwezig en onder begeleiding van een aantal motorrijders voor het stoppen van dwarsverkeer werd zowel een ochtendrit als een middagrit van ca. 35 km door het Groene Hart in de omgeving van Zwammerdam en langs n de Oude Rijn met de bewoners gereden.

Ook was er een kleine markt, waarbij automodellen en andere automobilia aanboden werden. In de middagpauze stond een lunch gereed in De Haven en was er op het centrale plein muziek verzorgd door de Oldies.

Het was voor zowel de cliënten als voor ons een topdag.

Bijgaand een foto-impressie van deze goed georganiseerde en geslaagde dag.

Zie ook:  https://www.onbeperkttoeren.nl/Home/

Peter en Leonie Kuijvenhoven