Verrassingstocht, 20 maart 2022

Na twee jaar met nauwelijks oldtimerevenementen en -ritten, verheugden we ons erg op de verrassingsbustocht die door Mart en Toon georganiseerd werd. Zoals altijd betekende het vroeg op om op tijd in De Rijp te zijn maar dat hadden we er graag voor over. Om 9.00 uur meldden we ons bij Jaap die alleen gekomen was omdat Greet ziek was. De ontvangst met koffie en een gevulde  koek was een goed begin en het was erg gezellig om weer met de andere HAV-ers bij te praten. Het aantal deelnemers werd een stuk kleiner dan verwacht omdat er nogal wat ziekmeldingen binnen kwamen. Het werd tijd om de lunchpakketten klaar te gaan maken en de bus op te gaan zoeken.

Daar kregen we een verrassing want die bleek al deels gevuld met ‘nieuwe’ gezichten. In ‘De Rijper Eilanden’ wordt onderdak geboden aan vluchtelingen uit de Oekraïne (150 m.n. vrouwen en kinderen) en omdat er toch nog lege plaatsen in de bus waren, had Mart gevraagd of er daaronder mensen waren die wel mee wilden.

Ook dit jaar kregen we Toon niet zo ver dat hij wilde verklappen waar we heen zouden gaan maar toen we in de buurt van Bunnik op een groot terrein een hele serie lelijke eenden zagen staan, werd er druk gespeculeerd of die iets met ons einddoel te maken zouden hebben. Dit bleek niet het geval maar het was ook de parkeerplaats van ‘Fort bij Vechten’ en dat heeft een interessant museum (Waterlinie museum) waar we rond konden kijken. De pratende en bewegende beelden waren niet alleen leerzaam maar ook grappig en de VR parachutesprong was een hele ervaring.

Toen we tegen half vier weer aankwamen bij ‘De Rijper Eilanden’, kregen we een drankje waarna we de hobbyzolder van de Amsterdamse Modelbouw Club mochten bewonderen. Heel veel Mokumse gebouwen zijn daar met oog voor detail nagemaakt op schaal.

Om half zes gingen we aan tafel en stond er een heerlijk buffet klaar. Daar werd goed van gegeten! Na een afscheidspraatje van Toon, gingen wij niet moe maar wel zeer voldaan weer richting huis.

Foto’s en tekst: Herma Doornekamp