Dit is een bijdrage van Herma Doornekamp

Noord-Holland, verrassingstocht, 18 maart 2018

Op één van de koudste dagen van dit jaar was de bustocht van Noord-Holland gepland. Om 9 uur werd iedereen verwacht in de Rijper Eilanden waar de koffie en de appeltaart al klaar stonden. Na een uur vertrokken we met de bus, een DAF uit 1972. Helaas was de isolatie en verwarming toen nog niet zo goed als nu zodat de jassen aan konden blijven. Via de Afsluitdijk reden we naar Pingjum, waar we door de Familie Cats gastvrij (met koffie, thee en koek) werden onthaald in hun leuke museum. Daar staan prachtige Cadillacs en een heel bijzondere Citeria: de eerste Nederlandse sportwagen. Deze is nooit beroemd geworden omdat de prestaties zo tegen vielen. Daarnaast stond, lag en hing er van alles uit grootmoeders tijd.  Ook drie oldtimers in een min of meer ver gevorderd stadium van restauratie trokken behoorlijk wat bekijks. Er stond nog meer leuks op het programma dus verzamelden we ons, nadat we ons lunchpakket hadden verorberd, weer bij de bus.

Nu gingen we naar Leeuwarden waar in een prachtig oud pand ’t Andere Museum van oldtimer tot Kant’ is gevestigd. Ook hier kwamen we ogen en oren te kort omdat er zoveel moois maar ook speciaals te zien was, bijvoorbeeld oldtimers: de oudste- een Peugeot  Typ 56 uit 1903, de auto van de echte James Bond en de oudste Chrysler van Europa. Maar ook de eerste elektrische auto, een Baker Queen uit 1907. Verderop in het gebouw is een interessante expositie over kantklossen, een stijlkamer uit de 18de eeuw, een tentoonstelling over Mata Hari, er rijden modeltreinen van LGB en er is een leuke collectie oude radio’s en Meccano.

Tegen half 5 werden we weer de bus in gedirigeerd omdat we ‘op tijd voor het eten’ in de Rijper Eilanden moesten zijn. Daar stonden heerlijke mosterdsoep en een uitgebreid warm buffet op ons te wachten. Als dessert kreeg iedereen ijs waarna Toon van Diepen Mart Leek bedankte en iedereen wel thuis wenste.

 

Deel deze pagina op uw sociale media
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.