Noord, Bezoek aan de VW fabriek in Emden, 21 februari 2020

Hav Noord on Tour 21 februari

Busreis naar Emden met een bezoek aan de VW fabriek. Lekker vroeg met de bus van Coulandtouring. Bij de inschrijving bleek al gauw dat er veel belangstelling was voor dit evenement: maar liefst 2 bussen vol.

Via de Duitse “Gründlichkeit” werden we ingecheckt. En met uiteraard VW bussen naar de verschillende te bezoeken afdelingen vervoerd. De rondleiding startte bij het verladingsstation, waar ca.70.000 VW’s klaarstonden om per schip/trein en vrachtwagen naar de klant te worden gebracht. Ook auto’s van andere fabrieken buiten Europa worden hier per schip aangevoerd en vinden hun weg naar de klant.

Weer in de VW bus ging het naar de afdeling waar de basis grondplaten van de auto worden vervaardigd, door een woud aan robot puntlas machines. Weer in de VW bus hebben we de aandrijflijn ‘montage’ bezocht. Allemaal handwerk met Duitse precisie, van niets naar motorblok/versnellingsbak/c.q. elektromotor.

30 % is nog diesel, hybride neemt steeds verder toe en er wordt een nieuwe fabriek gebouwd voor de volledig E drive VW.

Na afloop van de rondleiding nog een kop koffie en goodies inslaan uit de VW winkel. Rond 14.00 uur heeft de buschauffeur ons weer netjes afgeleverd bij van der Valk Hoogkerk.

 

Hans Rump DC Hav Noord

 

 

Noord, Auto's Rump
Door | 2020-03-01T17:45:45+01:00 21 februari 2020|District Noord|