Midden, Pinksterrit, 10 juni 2019

Tweede Pinksterdagrit, 10 juni 2019

Onze vaste Tweede Pinksterdag traditie: meedoen aan de rit van de Dames Nagel en Van Loenen. Dit jaar was de 18de editie en net als de andere jaren was het weer een groot succes. Vanaf 10.00 uur stroomde het erf van de Ank en Piet Nagel vol. Binnen stond het, ook net als andere keren vol met koffie, thee en heel veel soorten cake (zelfgebakken door de gastvrouw) en taart, gebakjes en bonbons waar uitgebreid van geproefd en genoten werd. Door het mooie weer waren er veel voorbijgangers die de auto’s graag wat beter wilden bekijken. Het aanbod was weer heel divers: van een Lelijke Eend tot een dikke Opel Kapitein en van een prachtige witte Sunbeam tot een keur aan grote Amerikanen.

Tegen twaalf uur vertrok de lange stoet van 40 auto’s langs het Amsterdam-Rijnkanaal in de richting van Baambrugge. We kwamen door Abcoude, Waver en Amstelhoek en reden langs de Vinkeveense Plassen. We kwamen verbazingwekkend weinig tegenliggers tegen en dat maakte het ontspannen toeren. Even ontstond er een ‘file’ toen we achter aangespannen paarden kwamen te zitten. Voor de lunch reden we naar Fort aan de Drecht, een prachtige locatie waar ze heel snel iedereen van zijn drankje en eten hadden voorzien. Eigenlijk zit je hier vlakbij Schiphol, je ziet dan ook elke anderhalve minuut een vliegtuig overkomen, maar verder is het er heel stil.

Het tweede deel van de tocht voerde langs Aarlanderveen, Nieuwkoop en Woerdense Verlaat. Af en toe zag je in de verte de snelweg maar meestal voelde het alsof je midden in nergens was. Zo kwamen we uiteindelijk bij Ans en Jan waar de hulptroepen alweer klaar stonden met lekkere hapjes voor bij de zelfbedieningsdrankjes. Op het terras was het goed toeven en er werd gezellig nagepraat. Ineens kwam er een enorme stortbui naar beneden en vluchtte iedereen naar binnen. Daar werd het tijd om afscheid te nemen van de dames en ze hartelijk te bedanken voor deze geweldige dag en alle Pinksterritten van de afgelopen jaren want dit was helaas maar heel begrijpelijk de laatste. De organisatie van zo’n evenement kost heel veel energie en tijd en daarom hebben Ans en Ank besloten met ‘verlaat pensioen’ te gaan.    

Namens iedereen die een geweldige dag beleefd heeft, willen we hen dan ook heel hartelijk bedanken. Het was weer SUPER dames!

Herma Doornekamp

Midden, Nieuwjaarsbrunch, 12 januari 2020
Door | 2019-08-14T22:24:17+02:00 10 juni 2019|District Midden|