Dit is een bijdrage van Herma Doornekamp

Land van Gelre, Stamppotrit, 21 oktober 2018

Op zondag 21-10-2018 j.l hebben wij de door ons uitgezette Stamppotrit gereden. De start was in Restaurant “De Dennen” in Renswoude waar eerst nog een kopje koffie of thee met een heerlijk stukje appeltaart genuttigd werd.

Het was die dag mooi weer, s ’morgens bewolking en in de middag liet de zon zich ook nog zien. Helaas waren er die dag niet veel deelnemers (11 auto’s). Maar ondanks de lage opkomst, was het wel heel erg gezellig.

Net voor dat we gingen rijden werd de heer Brinkman nog gehuldigd met zijn 25 jarig jubileum door hem het bekende speldje en een mooie bos bloemen te overhandigen. (Helaas geen foto’s). Hierna zijn we op pad gegaan. De toertocht bracht ons door schilderachtige gebieden. Dat kwam mede door dat er nog veel blad aan de bomen zat. Dit liet een hele mooie kleurencombinatie zien.

De lunch hebben we in het plaatsje Stroe genuttigd, bij Café Restaurant “De Rotterdammer”.

Na de lunch hebben we het tweede gedeelte van de rit gereden, wat zo nog mooier was dan het eerste gedeelte. We reden over landelijke wegen met ook prachtige herfstkleuren en door plaatsen zoals Garderen, Putten, Ermelo, Zwartebroek, Terschuur en via Achterveld weer richting Renswoude.

Ondanks dat het een lange rit was (123 km) had iedereen het naar zijn zin. Dit kwam mede door het mooie weer en de schitterende omgeving. We eindigden de rit weer bij Restaurant “De Dennen” waar voor ons een heerlijk stamppotbuffet werd verzorgd.

Nadat we allemaal de buik rond gegeten hadden, ging iedereen weer richting huis en konden we terugkijken op een zeer geslaagde dag.

Foto’s en tekst: André en Marjan Bos

Deel deze pagina op uw sociale media
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.