Dit is een bijdrage van Herma Doornekamp

Land van Gelre, Bloesemrit, 27 mei 2018

Op zondag 27 mei hebben we de bloesemrit gereden, uitgezet door Martin en Irene Verkade.  Om half elf werden we verwacht in de kringloopwinkel in Gorinchem waar Martin werkzaam is. We werden hartelijk ontvangen met koffie en of thee. Daarbij werd gebak geserveerd wat door Martin en Irene zelf gebakken was en wat natuurlijk heerlijk smaakte. Daarna mocht iedereen die daar zin in had een kijkje in de winkel nemen. Er is zowaar ook nog wat verkocht.

Om half twaalf was het tijd om te vertrekken. Het beloofde een mooie dag te worden, wel erg warm +/- 30 graden, wat tot resultaat had dat er afzeggingen waren. Dat is natuurlijk erg jammer, dus zijn we met 11 auto’s op pad gegaan. De rit bracht ons via Spijk, Asperen en Acquoy naar de Lingedijk. Het is een schitterende omgeving met mooie oude en nieuwe dijkhuisjes.

Vanaf de Lingedijk reden we naar het landgoed Mariënwaerdt. Een landgoed wat keurig onderhouden wordt. Vandaar ging het richting Buurmalsen en Zoelen. Intussen was de zon helemaal schuil gegaan achter een dik wolkendek, wat de temperatuur buiten een stuk aangenamer maakte. Via de Rijnbanddijk reden we naar Heteren en vandaar uit naar kasteel Doorwerth, waar voor ons een heerlijke lunch klaar stond. Dit was tevens ons eindpunt.Eenmaal hier aangekomen barstte er een bui los met wat onweer, maar dat mocht de gezelligheid niet drukken.

Wij denken dat wij ook namens de andere deelnemers mogen zeggen dat dit een bijzonder mooie rit was.

Martin en Irene, hartelijk dank namens iedereen voor jullie inzet.

Tekst: André en Marjan Bos

Foto’s: Ank de Boer en Herma Doornekamp

Deel deze pagina op uw sociale media
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.