Zuid-Hollandrit HAV Vrachtwagens zaterdag 08 april 2023.

 

Op zaterdag 08 april 2023 werd de inmiddels traditionele Zuid-Holland tour binnen de HAV-Vrachtwagens verreden. Deze rit was aanvankelijk aangekondigd voor zaterdag 15 april, maar om diverse organisatorische redenen verplaatst naar 8 april 2023.

De voorgaande rit van HAV-Vrachtwagens was op zaterdag 29 oktober 2022 en was eveneens verplaatst. Deze rit voerde gedeeltelijk door het Westland.

De verzamellocatie van deze rit was bij het bedrijf DTC ( Dutch Trading Consortium BV), een groothandel in zeecontainers aan de Bunschotenweg in het Rotterdamse havengebied.

Ondanks het feit, dat in ditzelfde weekend het Oldtimer festival in Venhuizen werd georganiseerd, waren zo’n ruim 25 vrachtwagens voor uiteenlopende toepassingsgebieden, van diverse fabrikanten en uit diverse bouwjaren naar Rotterdam gekomen voor de Zuid-Holland tour. 

De eindlocatie was de accommodatie van de golfbaan Catharinenburg in Melissant.

Na een korte briefing en een toelichting op de routebeschrijving vertrokken de deelnemers naar Melissant op het eiland Goeree-Overflakkee in de provincie Zuid-Holland.

De weergoden werkten mee en via de A15 en door de Botlektunnel werd snel koers gezet op de N57 ofwel de Dammenroute over de Haringvlietdam naar Goeree-Overflakkee om vervolgens via Stellendam naar de parallelweg op de Brouwersdam te rijden. Door het zonnige weer en de Paaszaterdag waren veel dagjesmensen en toeristen hier nabij de stranden te vinden. Ook reed hier een historische trein van de RTM (Rotterdamsche Tramweg Maatschappij) met een stoomlocomotief uit 1916 op het aanwezige smalspoor. De RTM was ruim 50 jaar de belangrijkste vervoerder tussen de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden.

Via de Zeeuwse eilanden Schouwen-Duiveland met de plaatsen Serooskerke, Burgh Haamstede en de Oosterscheldekering en Noord-Beveland weer over de Zeelandbrug en de Grevelingendam weer naar het Zuid-Hollandse Schouwen-Duiveland naar de eindlocatie van de Golfbaan Catharinenburg in Melissant.

Al met al een mooie rit.

Peter Kuijvenhoven.