Filmopnames voor ‘De Stamhouder’

Opnamen voor de nieuwe Tv-serie “De Stamhouder”

Op zondag 31 oktober 2021 werden op de N277 tussen Elsendorp en Rips weer opnamen met een twaalftal klassieke auto’s uit de zestiger jaren van HAV-West voor de nieuwe Tv-serie “De Stamhouder” gemaakt.

Dit weggedeelte van de Midden-Peelweg ligt in De Peel nabij de grens van Noord-Brabant en Limburg. Er waren al eerder opnamen met een aantal oldtimers van HAV-West gemaakt op de Wilhelmina Boulevard in Noordwijk, in Schiedam-Kethel, in Rotterdam, Venray en in Tilburg.  Zie HAV-Varia (Historische Automobiel Vereniging) nr. 2020-6 pag. 36 en 37 en HAV-Varia 2021-2 pag. 36 en ook VKM 81 pag. 13 en VKM 86 pag. 40 en 41.. (Volvo Klassieker Magazine). Tevens verscheen op vrijdag 29 oktober een artikel in de lokale editie Uden-Veghel van het Algemeen Dagblad van de opnamen in Tilburg. Er zijn intussen ook opnamen in Polen gemaakt.

De serie is gebaseerd op het autobiografische boek De Stamhouder van Alexander Münninghoff. Hij is geboren in 1944 in Poznan in Polen, toendertijd Duitsland. Voor dit boek omtrent de bijzondere familiegeschiedenis ontving hij prestigieuze prijzen.  Hij was correspondent in Moskou en maakte tal van reportages van conflictgebieden.

Het weggedeelte was de gehele dag afgesloten voor het overige verkeer en omgetoverd als grensgebied tussen Nederland en Duitsland. De auto’s allen uit de zestiger jaren werden voorzien van Zweedse kentekenplaten en de deelnemers waren gekleed in kleding eveneens uit de zestiger jaren. Tussentijds kwam een delegatie van het bestuur van de Volvo Klassieker Vereniging polshoogte nemen. Er zijn tientallen scenes opgenomen met langsrijdende auto’s en na het invallen van de duisternis nog een aantal stuntopnamen met de Volvo 164 van Peet Kortekaas  i.v.m. een in slaap gevallen tegenligger.

Het is een mooie omgeving, mede door de mooie herfsttinten van de bomen.

We kijken uit naar het resultaat op TV.

Peter en Leonie Kuijvenhoven

 

Lichtjesintocht in Andijk, november 2021
Door | 2021-11-03T12:46:38+01:00 3 november 2021|Niet Hav evenementen|